Kwartfinale Protos Weering toernooi ook groot voetbalfeest

STEENWIJKSMOER - De kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi werd weer een groot voetbalfeest met volle sporthallen, sfeervolle ambiances, supporters van verschillende clubs, die met elkaar feest vierden, spannende wedstrijden, beslissingen in de slotfase, veel doelpunten en spektakel. Verrassingen waren er ook, want de finalisten van vorig jaar DZOH en Nieuw Buinen werden uitgeschakeld. HHC toonde zich opnieuw oppermachtig en lijkt de grote favoriet voor de titel van de 39ste editie.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de kwartfinales, die uitstekend verliepen en die de spelers en de toeschouwers weer veel plezier hebben opgeleverd. Alle hallen puilden uit en in de meeste hallen was de sfeer uitstekend. Hiermee werd maar weer aangetoond dat de zondag derdeklasser Protos uit Steenwijksmoer een mega evenement in handen heeft. Het toernooi leeft in Drenthe en Overijssel en bij veel mensen brengt het heel veel teweeg. Talloze liefhebbers zitten na elke wedstrijddag voor de computer met smart te wachten op de poule-indeling, die na een minuut al menig keer wordt gedownload. Clubs laten bussen met supporters rijden en de supporters beleven een fantastische avond. Kortom de voetbalwereld in delen van Drenthe en Overijssel staat deze periode even op zijn kop.

HHC, Achilles 1894 en Hoogeveen zondag zijn de enige drie ploegen, die in de voorronde en de kwartfinale de maximale score haalden. HHC was opnieuw onstuitbaar en scoorde deze ronde 22 doelpunten en met de 32 van de voorronde trof de topklasser in twee ronden al 54 keer doel. Achilles scoorde 42 treffers. De topklasser uit Hardenberg heeft ook de topscorer tot nu toe in haar gelederen. Jan Hooiveld werd topscorer van de kwartfinale met tien treffers en trof in totaal al 21 keer doel en gaat daarmee aan kop voor Marco Hartman van Hoogeveen zondag, die 15 keer scoorde. Daarna volgen drie spelers met 14 doelpunten. Roy Jagt van sc Erica was in de kwartfinale ook goed op dreef en maakte acht doelpunten. Erica realiseerde samen met HHC ook de grootste score van deze ronde. Erica won met 7-0 van Valthermond en HHC versloeg Hoogeveen zaterdag met dezelfde cijfers.

Verrassend zijn de prestaties van Ter Apel ’96 en EMMS, die tweede werden in de poule. SVBO, Germanicus, De Weide, Elim en Beilen plaatsten zich als de vijf beste derden.

In sporthal Angelslo ging het tussen Erica, HZVV en Elim. Erica en HZVV eindigden gelijk, maar Erica had een beter doelsaldo. Elim presteerde uitstekend en gaat ook naar de halve finale. Hoogeveen zondag kende weinig problemen in Dedemsvaart en EMMS verraste met een tweede plaats. Noordscheschut ontpopt zich als een serieuze kandidaat voor de finale en won alle vier duels. Zesvoudig winnaar Hodo bereikte in tegenstelling tot vorig jaar wel de halve finale en Beilen mocht als beste derde mee. Dalen heerste in eigen hal en Lutten werd verrassend tweede.

In Zwartemeer was er sprake van de burenstrijd tussen Klazienaveen en Zwartemeer, die door Zwartemeer werd gewonnen, maar Klazienaveen eindigde als eerste. De Weide had het moeilijker dan in de voorronde, maar ging als een van de vijf beste derden naar de halve finale.

Emmen is ook goed op dreef en won vier keer. Emmen en CEC zorgden ervoor dat DZOH en Nieuw Buien werden uitgeschakeld.

In de Mondenhal in Nieuw Weerdinge was de spanning te snijden en hadden vier clubs aan het eind van de avond kans op de halve finale. SVBO, Rolder Boys en Titan haalden elk zeven punten en TEVV en Sc Angelslo viel net buiten de boot. Titelverdediger MSC maakte in Ommen geen fout al verliepen de eerste twee duels moeizaam, maar de ploeg leed geen puntverlies.

Bergentheim, dat in het verleden al eens de finaleronde haalde, doet het dit toernooi goed en is een gevaarlijke outsider. Achilles 1894 won opnieuw alle wedstrijden en is ook een ploeg om rekening mee te houden. Zaterdag 2 januari 2016 gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi vanaf 18.00 uur verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld.

De poule-indeling is als volgt:

Angelslo Emmen: sc Erica, MSC, Hodo, EMMS, De Weide.

Dedemsvaart: Hoogeveen zondag, HHC, Lutten, Ter Apel ’96, Elim.

Dalen: Dalen, Achilles 1894, Bergentheim, Ter Apel ’96, SVBO (zon).

Hoogeveen: Noordscheschut, Emmen, Rolder Boys, Zwartemeer, Germanicus.

Zwartemeer: Klazienaveen, Titan, HZVV, CEC, Beilen.

Na de halve finale vindt een opruiming plaats, want alleen de nummers één gaan naar de finale. De nummers twee strijden in de tussenronde op woensdag 6 januari in sporthal Angelslo in Emmen voor één plaats in de finale van 9 januari 2016.