40e editie Protos-Weering zaalvoetbaltoernoo

STEENWIJKSMOER - Eind december en begin januari wordt al weer de 40e editie gehouden van het immens populaire zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door de voetbalvereniging Protos uit het kerkdorp Steenwijksmoer. Aan de komende editie nemen honderd clubs uit Drenthe, Overijssel en Groningen deel.

HHC werd niet uitgenodigd, omdat de ploeg uit Hardenberg momenteel in de tweede divisie speelt en dat is betaald voetbal. Aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi mogen alleen amateurclubs deelnemen. Het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi begint dinsdag 27 december en de finale vindt plaats op zaterdag 14 januari in sporthal Angelslo in Emmen.

Deelnemers
Opmerkelijk is het feit dat het aantal mutaties bij de deelnemende clubs deze editie heel erg mee valt en dat is wel eens anders geweest. Slechts drie clubs meldden zich af en HHC werd niet uitgenodigd. Twee clubs hebben geen eerste elftal meer. In totaal doen er deze editie zes nieuwe clubs mee. Het was geen probleem deze afvallers te vervangen, want het toernooi heeft een grote reservelijst. De clubs, die zich afgemeld hebben zijn Edon, HHCombi en VVAK. Twedo zaterdag is opgeheven en TEVV heeft geen eerste team meer. De nieuwelingen zijn de zaterdag hoofdklasser Staphorst, zondag vijfdeklasser De Treffer ’16, LEO, zaterdag vijfdeklasser Nieuw Balinge, zondag vierdeklasser HOC en zaterdag tweedeklasser ZAC Zwolle.

SScheidsrechters
Ook was het dit jaar opnieuw geen enkel probleem om voldoende scheidsrechters bereid te vinden de wedstrijden te leiden. De COVS afdeling Zuidoost Drenthe is verantwoordelijk voor de scheidsrechters en dat is prima verlopen.

Voorronde
De 40ste editie barst op dinsdag 27 december los. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gevoetbald in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek), Erica, Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Slagharen, Gramsbergen, Hoogeveen (Activum), Veenoord en Zuidwolde.

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kent ook een primeur, want voor het eerst wordt er gespeeld in de nieuwe topsporthal Het Activum in Hoogeveen. De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi heeft op haar website alle informatie over het toernooi vermeld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda