DZOH bereikte simpel de kwartfinale in het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

ZAALVOETBAL - De eerste schifting is gemaakt. Van de 100 startende clubs zijn er nog vijftig over die komende woensdag gaan strijden in de kwartfinales, verdeeld over tien poules. De grootste verrassing was toch wel de uitschakeling van SC Elim. De winnaar van het toernooi in 2017-2018 kwam in poule B, met Rouveen, Dedemsvaart, Achilles 1894 en MSC, niet verder dan plek 4. Slechts twee puntjes pakten de roodhemden en dat betekende de 4e plek achter Rouveen, Dedemsvaart en Achilles 1894.


Ook die laatste club haalde de laatste 50 niet. Voor de Asser club (die twee keer scoorde en ook slechts twee goals incasseerde) zit het toernooi er op en datzelfde geldt voor tweevoudig winnaar MSC (al speelde de Meppeler club destijds in de top van het amateurvoetbal). Vijf finalisten van vorig jaar maken favorietenrol waar, HZVV 2e in de poule

Vijf van de zes finalisten van de vorige editie bereikten als poulewinnaar de kwartfinale: SVBO, DZOH, Hoogeveen zondag, Noordscheschut en Germanicus. Alleen HZVV wist geen poulewinnaar te worden. De eersteklasser eindigde als tweede in poule L, achter FC Meppel.

Zeven ploegen foutloos
Zeven clubs bleven in de voorronde foutloos: Titan, SVBO, LTC, Noordscheschut, Rolder Boys, DZOH en Hoogeveen zaterdag. De meeste treffers werden gescoord door Gramsbergen (24), gevolgd door Zwolsche Boys (21) en Hoogeveen zondag (20).


Gerdes(foto) en Bruins topschutters van de avond

Ronald Gerdes (SVBO) en Jesper Bruins (ASVB) werden met 8 treffers de topscorers van de avond. Tim Benes (Zwolsche Boys) scoorde 7 keer, terwijl Elwin van der Veen (Gramsbergen, Jim Veltmaat (Hoogeveen zondag) en Jorn Smit (HODO) er zes maakten. In totaal werden er 753 goals gescoord in de 200 duels die werden gespeeld. Beduidend minder dan vorig jaar, toen de teller in de voorronde bleef steken op 839.

Bekijk hieronder de twintig poulewinnaars die zich plaatsten voor de kwartfinale..

De 20 poulewinnaars

Titan

SVBO (zon)

LTC

Noordscheschut

Rolder Boys

DZOH

Hoogeveen (zat)

Gramsbergen

Hoogeveen (zon)

Zwolsche Boys

Germanicus

Sc Stadskanaal

ASVB

Valthermond

Beilen (zon)

WVV (zon)

Sc Rouveen

FC Meppel

Dalen

Sellingen

Ook de nummers 2 plaatsen zich voor de kwartfinales van woensdag. Bij die nummers 2 onder andere meervoudig winnaars HZVV en HODO, maar ook VKW, Drenthina, Raptim en De Weide. Bargeres voert de lijst van de nummers 2 aan. De zaterdagvijfdeklasser, koploper in zaterdag 5F, bleef net als Gramsbergen ongeslagen in poule M. Ook een andere vijfdeklasser, BSVV uit Bovensmilde, werd knap 2e in poule N met Beilen (zat en zon), Hoogersmilde en Fit Boys als opponenten.


Mo Suleiman(8) van Weerdinge scoort prachtig tegen EHS 85

De 20 nummers 2

Bargeres

Raptim

BSVV

HODO

VKW

Drenthina

FC Klazienaveen

Bruchterveld

Vitesse '63

Nieuw Buinen

ZZVV

Twedo (zon)

HZVV

Hardenberg '85

DVC Dedemsvaart

Onstwedder Boys

DKB '44

SV Mussel

Sc Erica

De Weide

De 50 kwartfinalisten worden gecompleteerd door de tien beste nummers 3 van vanavond. Daarbij onder andere CEC, debutant Gieten en het Meppeler Alcides (zondag). GOMOS uit Norg haalde met de hakken over de sloot de volgende ronde. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten bleef de zondagtweedeklasser Hollandscheveld (de koploper van de zaterdag 4e klasse F) net voor. Beide hadden een doelsaldo van +2, maar GOMOS had één treffer meer gemaakt.

De 10 beste nummers 3

CEC

Zwartemeerse Boys

CSVC

FC Ommen

Bergentheim

EMMS

Gieten

MVV Alcides

Fit Boys

GOMOS

De onderstaande 50 clubs kunnen vanaf nu gaan dromen van editie 46. Voor deze clubs zit editie 45 erop.

De geëlimineerden

Hollandscheveld

Tiendeveen

HOVC

EHS '85

Achilles 1894

Sweel (zon)

Weiteveense Boys

SVBO (zat)

Ter Apel '96 (zon)

Oldeholtpade

Veendam 1894

DSC'65

Pesse

SVV '04

NWVV

Buinen

Weerdinge

Sc Roswinkel

Lutten

Sc Angelslo

SV Hoogersmilde

Marienberg

Nieuw Balinge

Witteveense Boys

SCN

NKVV

Ruinerwold

Elim

Sleen

Sportl. Vroomshoop

Zuidwolde (zon)

KSC

MSC

MOVV

Protos

Borger

Avereest

Schoonebeek

DWZ

Gasselternijveen

Alcides (zat)

Beilen (zat)

Balkbrug

VCG

SVZ

DVC '59

VIOS

Zuidwolde (zat)

SVBC

VVAK

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda