Dalen, Hoogeveen, HZVV, Erica naar finale Protos Weering toermooi

STEENWIJKSMOER ? Dalen, Erica, HODO, Hoogeveen en HZVV hebben zich geplaatst voor de finale van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 15 januari. HZVV had de meeste moeite zich te plaatsen en scoorde het verlossende doelpunt tegen OZC 23 seconden voor het eindsignaal. Verrassend was de uitschakeling van Titan, dat de laatste jaren meestal in de finale stond. HHC, OZC, Noordscheschut, Hardenberg ?85 en Zuidwolde krijgen woensdag 12 januari tijdens de tussenronde nog een kans zich als laatste voor de finale te plaatsen.

De organisatie kijkt tevreden terug op de halve finale, die in vijf druk bezochte sporthallen werd afgewerkt. De spanning was soms te snijden en de supporters zorgden voor een sfeervolle ambiance. De organisatie staat er elke keer weer versteld van wat voor grote aantrekkingskracht het toernooi na 34 jaar nog heeft. Bij sommige hallen stonden tot ver in de omtrek de auto’s langs de weg geparkeerd. Vier van de vijf finalisten van vorig jaar zijn deze editie ook weer van de partij.

Titelhouder Hoogeveen en nummer twee HODO en HZVV en Erica plaatsten zich deze keer opnieuw voor de climax van het populaire zaalvoetbaltoernooi. Dalen was er vorig jaar niet bij, maar schaarde zich dit keer met grote overmacht bij de overige titelkandidaten. Titan is de grote afwezige en Go Ahead Kampen werd al eerder uitgeschakeld. Woensdag vindt de tussenronde plaats in sporthal Angelslo en verrassende deelnemers zijn de zaterdag vierdeklasser Hardenberg ’85 en zondag derdeklasser Zuidwolde.

HHC verkeerde op de rand van de afgrond, maar maakte in de laatste wedstrijd tegen Hoogeveen na een 1-3 achterstand er nog 2-3 van en dat tweede doelpunt was net genoeg om de tussenronde te bereiken. OZC maakte tijdens deze editie veel indruk en won tot de laatste wedstrijd tegen HZVV alle elf duels. Tegen HZVV leidde OZC met 1-0 en leek voor het eerst in de geschiedenis de finale te gaan halen, maar 23 seconden voor tijd maakte HZVV gelijk en werd OZC veroordeeld tot de tussenronde en ging HZVV rechtstreeks naar de finale. Noordscheschut was ook dichtbij een finaleplaats, maar kwam in het laatste duel tegen Erica niet verder dan 1-1 en dat betekende een tweede plaats achter Erica.

Titan werd op doelsaldo uitgeschakeld, omdat het tegen Drienerlo uiteindelijk te weinig goals maakte. De Weide had tot nu toe een uitstekend toernooi achter de rug, maar kon net niet de stap naar de finale maken en werd derde. Topscorer van de halve finale was Guido ten Cate van Hoogeveen met tien treffers. Danny Kiekebelt van HODO volgde met zes treffers op redelijke afstand. De toeschouwersaantallen waren weer fantastisch te noemen en als het zo doorgaat zullen er net zoveel bezoekers komen als tijdens de 33ste editie en dat is een prima resultaat.

Vijf finalisten zijn bekend en de zesde wordt woensdag na de tussenronde bekend. Deze ronde begint woensdag 12 januari in sporthal Angelslo in Emmen om 18.00 uur. De winnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de grote finale. Die finale begint zaterdag 15 januari om 12.30 uur met de loting. De poulewedstrijden beginnen om 13.00 uur. De kruisfinales worden om 16.15 uur gespeeld en de finale begint om 18.30 uur.