HODO haalt sinds lange tijd finale niet

STEENWIJKSMOER ? Drie finalisten van vorig jaar hebben zich opnieuw geplaatst voor de finale van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi. HHC, Hoogeveen en Nieuw Buinen staan op zaterdag 5 januari in sporthal Angelslo Emmen, waarbij geen enkele ploeg zonder puntverlies bleef. De grote verrassingen in de finale zijn Hollandscheveld en De Weide, dat voor het eerst de finale bereikte. Emmen, OZC, Rolder Boys, Dalen en Bergentheim maken woensdag 2 januari vanaf 18.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen uit wie als zesde naar de finale gaat.

Ook de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is tot volle tevredenheid van de organisatie verlopen. Goed gevulde sporthallen, sfeervolle ambiances, veel strijdlust, fraaie doelpunten en bloedstollende ontknopingen. De beslissingen omtrent de nummers een en twee vielen in de meeste poules in de laatste wedstrijd. De ontknoping in de sporthal aan de Zwembadweg in Hoogeveen was ongemeen bloedstollend. In het laatste duel tussen koploper Rolder Boys en Hollandscheveld liep de spanning tot ongekende hoogte op. Hollandscheveld moest winnen en stond na 12 minuten met 3-0 voor. Rolder Boys wisselde de keeper in voor een vijfde veldspeler en kwam in een zinderende en spectaculaire slotfase nog terug tot 4-3, maar dat was net niet voldoende voor de finale.  Door die zege haalde de zaterdag derdeklasser verrassend de finale, waar het al eens eerder in stond. Nieuweling Rolder Boys werd daardoor veroordeeld tot het spelen van de tussenronde.

In Poule A in sporthal Angelslo eindigde topklasser HHC volgens verwachting als eerste. In haar eerste wedstrijd hield DZOH HHC knap op 1-1, maar daarna wonnen de Hardenbergers alle drie wedstrijden en gaan op jacht naar de vierde titel. Marienberg liet in haar laatste wedstrijd de kans op de tussenronde onverwacht liggen door tegen DZOH niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor eindigde Emmen als tweede met twee zeges en twee nederlagen, terwijl Marienberg alleen van HHC verloor.

Poule B werd bij voorbaat ,de poule des doods’ genoemd met drie finalisten van vorig jaar. De ontknoping was bloedstollend. De sterke outsider OZC versloeg MSC, Valthermond en HODO en hield titelverdediger Hoogeveen knap op 1-1. Voor de laatste wedstrijd had OZC tien punten en Hoogeveen zeven. OZC hoopte op een misstap van Hoogeveen tegen MSC, maar de Hoogeveners wonnen in de slotfase met 4-2 en gaan opnieuw naar de finale. OZC maakte indruk en werd op doelsaldo verslagen, maar krijgt woensdag alsnog de kans voor het eerst de finale te bereiken. Zesvoudig toernooiwinnaar HODO kon het niet bolwerken in de halve finale en het is lang geleden dat de finale zonder HODO werd gespeeld.

In Poule D was de zaterdag tweedeklasser De Weide de verrassing van de halve finale. De Hoogeveners waren in een supervorm en lieten de gerenommeerde ploegen Dalen en Erica achter zich en werden onverwacht poulewinnaar. De Weide haalde nooit eerder de finale en maakt zaterdag dus haar debuut. Vooral de 4-0 zege op Erica heeft velen verbaasd. Dalen begon met een nederlaag tegen De Weide, maar knokte zich door drie winstpartijen toch nog naar de tussenronde. Erica, dat voor de halve finale geen punt had laten liggen kon de goede lijn in de halve finale niet voortzetten en eindigde als derde.

In poule E in De Eendracht in Zwartemeer werd de nummer twee van vorig jaar, Nieuw Buinen poulewinnaar, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Bergentheim verzamelde net zoveel punten als Nieuw Buinen, maar kwam op doelsaldo net iets te kort. Bergentheim haalde jaren geleden al eens de finale en via de tussenronde hoopt de ploeg die stunt te kunnen herhalen. Drenthina, Titan en SVBO, die daarvoor goed presteerden kwamen in de halve finale in Zwartemeer te kort.     
De topscorer van de halve finale was Camiel Fidom van MSC met zes treffers. Thom Koopman van Hollandscheveld met vijf treffers volgt hem op de voet.

TUSSENRONDE
Op woensdag 2 januari wordt de tussenronde gespeeld door OZC, Bergentheim, Dalen, Rolder Boys en Emmen. De tussenronde begint in sporthal Angelslo om 18.00 uur.

De poulewinnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de grote finale op zaterdag 5 januari in sporthal Angelslo in Emmen. Het programma van de finale begint dan al om 11.30 uur met de opening en de loting. De poulewedstrijden beginnen om 12.00 uur en er worden twee poules van drie ploegen gevormd. Om 15.15 uur beginnen de kruisfinales en de grote finale vangt om 17.30 uur aan, die twee keer twintig minuten duurt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda