HZVV verslaat in finale Erica met 3-1

EMMEN ? HZVV is voor de zesde keer winnaar geworden van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de finale versloeg HZVV Erica met 3-1 en heeft een record in handen, want HZVV is de enige, die het toernooi al zes keer op haar naam schreef. Beide finalisten profiteerden wel direct van de wijziging in de opzet, want beiden eindigden in de poule als tweede en wonnen de kruisfinales, waardoor alsnog de finale werd bereikt.

Titan werd derde na een 6-4 winst op Hoogeveen, dat vierde werd. HODO werd vijfde na een zege op Noordscheschut dat de rij sloot met een zesde plaats. De finale verliep uitstekend in een bomvolle sporthal Angelslo en werd een groot voetbalfeest. De organisatie is uiterst tevreden over de 32ste editie, die meer toeschouwers trok dan ooit.

De wens van sommige supporters om bij de finale aanwezig te kunnen zijn, was zo groot dat de eerste supporters al om 8.30 uur voor de deur stonden, die pas om 10.30 uur open zou gaan. Om 11.30 uur was de sporthal al vol en moesten zo’n driehonderd toeschouwers teleurgesteld worden. Dat geeft maar aan hoe populair het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland in zijn soort na 32 jaar nog is. Ook was het voor het eerst dat maar liefst vier clubs uit de gemeente Hoogeveen de finale bereikten. De kans op een Hoogeveense finale was dan ook vrij groot, maar dat kwam er niet van. 

De loting bracht Noordscheschut, Hoogeveen en HZVV in poule A. Poule B werd gevormd door HODO, Erica en Titan. In poule A speelde Hoogeveen het beste voetbal en eindigde na overwinningen op Noordscheschut (2-0) en HZVV (3-2) verdiend als eerste. De strijd om de tweede plaats was erg spannend. HZVV en Noordscheschut speelden met 2-2 gelijk, terwijl HZVV met 2-0 had voor gestaan.

In het laatste pouleduel met Hoogeveen was HZVV dicht bij uitschakeling toen Hoogeveen met 3-1 leidde en kansen kreeg op meer. Door een treffer van Robert Jan Thalen werd HZVV op doelsaldo tweede en kreeg via de kruisfinale nog een kans de finale te bereiken. Het was de eerste keer dat de finale met kruisfinales werd gespeeld.

In poule B kwam Erica tegen HODO snel op 3-0, maar zoals al vaker kwam HODO sterk terug, maar verder dan 3-2 kwam de ploeg niet. Daardoor moest HODO tegen Titan eigenlijk winnen, maar dat lukte niet, want het duel eindigde in 1-1. HODO hoopte daarna op een zege van Erica op Titan, maar de ploeg uit Nieuw Weerdinge verraste Erica met een ruime 4-1 zege. HODO was daardoor uitgeschakeld voor de kruisfinale en was veroordeeld tot het duel om de vijfde plaats.

Titan werd eerste en ontmoette in de kruisfinale HZVV. Hoogeveen moest de finale bereiken ten koste van Erica. Dat leek in de beginfase goed te gaan voor Hoogeveen dat op 1-0 kwam. Erica boog de achterstand in de slotfase om in een 1-2 zege, zodat Erica de grote finale bereikte. Dat was vrij verrassend aangezien de ploeg de finale via de tussenronde had gehaald. HZVV had in de kruisfinale weinig moeite met Titan en won met 4-0 en stond dus tegen Erica in de grote finale.

De strijd om de vijfde plaats tussen HODO en Noordscheschut werd een doelpuntrijk duel, waarbij HODO met 5-3 aan het langste eind trok. De strijd om de derde plaats tussen Hoogeveen en Titan werd verrassend door Titan gewonnen via 6-4, dat derde werd.

In de finale tussen HZVV en Erica was HZVV tot vier minuten voor tijd heer en meester en leidde de ploeg van trainer Bert Scholing met 2-0 door twee treffers van David Eshuis. Toen Rik Loves vier minuten voor tijd de spanning terugbracht moest Arjan Kleine van HZVV voor twee minuten naar de kant. Erica drong aan en kreeg kans op kans, maar doelman Ferry Oostra behoedde zijn ploeg door enkele knappe reddingen voor tegentreffers.

Erica nam risico en speelde zonder keeper en dat brak hen uiteindelijk op. Kort nadat Arjan Kleine weer in het veld mocht schoot hij vrijwel vanaf zijn eigen doel de bal in het verlaten doel van Erica en daarmee was de wedstrijd beslist. De vloer werd bezet door uitzinnige HZVV-supporters, die samen met de spelers een uitbundig feest vierden. Topscorer van de avond werd Martin Kiewiet van Titan met zeven treffers. David Eshuis van HZVV trof zes keer doel.

Uitslagen finale

Poule A:
Noordscheschut-Hoogeveen 0-2, Noordscheschut-HZVV 2-2, Hoogeveen-HZVV 3-2.

Eindstand Poule A:
1. Hoogeveen 2-6. 2. HZVV 2-1 (4-5). 3. Noordscheschut 2-1 (2-4).


Poule B:
HODO-Erica 2-3, HODO-Titan 1-1, Titan-Erica 4-1.

Eindstand Poule B: 1. Titan 2-4. 2. Erica 2-3. 3. HODO 2-1.


Kruisfinales:
Hoogeveen-Erica 1-2. HZVV-Titan 4-0

Om 5e en 6e plaats: Noordscheschut-HODO 3-5

Om 3e en 4e plaats: Hoogeveen-Titan 4-6

Finale: HZVV-Erica 3-1.

 

Eindstand 32ste Protos Weering toernooi

1. HZVV

2. Erica

3. Titan

4. Hoogeveen

5. HODO

6. Noordscheschut 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda