Sleen D1 wint eigen Happerei De Linde-zaalvoetbaltoernooi

SLEEN ? De eerste editie van het Happerei De Linde-zaalvoetbaltoernooi voor D-pupillen is gewonnen door Sleen. Het hoogste jeugdteam van de organiserende vereniging won in een meer dan spannende finale via strafschoppen van de leeftijdsgenoten van Bellingwolde. Voor een goedgevulde tribune van sporthal Broekveld legden de beide finalisten een ware thriller op het parket. Na twintig minuten was er nog geen winnaar bekend, stond er 3-3 op het scorebord en moest er een verlenging van maximaal vijf minuten aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Degene die in deze tijd een treffer zou weten te maken, mocht de door Peter Boonstra van Happerei De Linde aangeboden beker voor zich opeisen.

In de extra tijd werd echter ook niet gescoord waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Tot aan de laatste bal bleef het ook hierbij spannend. Bellingwolde zag de laatste penalty door Sleen-sluitpost Jorg Streunding gestopt worden die vervolgens zelf wel raak schoot en daarbij zijn ploeg onder leiding van trainer Ranil Briek naar de toernooizege schoot. Streunding bekroonde mede hierdoor een uitstekend toernooi met de uitverkiezing tot keeper van het toernooi.

Bellingwolde mocht toch nog een kleine hoofdprijs mee naar het Groninger land nemen, want Kevin Rosevink werd door een technische commissie unaniem tot beste zaalvoetballer van de dag uitgeroepen. De troostfinale van het uitstekend verlopen en georganiseerde toernooi werd met 4-2 een prooi voor Borger dat hiermee de andere Groninger deelnemer, Be Quick, net buiten het erepodium hield.

Champions League-achtige wijze
Om negen uur stonden alle acht deelnemende teams in de kantine van de voetbalvereniging Sleen klaar om getuige te zijn van de groepsindeling. Evenals bij het toernooi voor de A- en B-junioren, dat altijd rond kerst en oud en nieuw wordt gehouden, trok voorzitter Willem Wiegers ook ditmaal op een Champions League-achtige wijze de balletjes met namen van de ploegen uit de grote koker die vervolgens ook via het lot over de beide groepen verdeeld werden.

In de voorronde van groep A was al snel duidelijk dat de strijd om de bovenste plaatsen uitgevochten ging worden door de gastheer zelf en Be Quick. De Groningers beslisten weliswaar in de tweede partij het onderlinge duel in hun voordeel, maar moesten de laatste wedstrijd tegen VKW wel een punt binnenhalen om de groepswinst te bemachtigen. Dat lukte dankzij een 1-1 waardoor Sleen met een puntje minder naar het tweede plan werd verwezen. VKW en Twedo konden het in deze groep niet bolwerken en moesten het doen met de troostprijzen.

In de andere groep moesten strafschoppen bepalen wie hierin de eerste plaats zou behalen. Door een 4-0 overwinning op Sleen D2 eindigde Bellingwolde in punten en doelsaldo precies gelijk met Borger. Omdat de onderlinge ontmoeting met 1-1 ook gelijk was, moest er vanaf de strafschopstip de beslissing vallen. Borger had hierbij de zenuwen meer onder controle en trok zodoende de groepswinst naar zich toe. Evenals de Sleners was KSC in deze groep ook een maatje te klein.

Doelpuntloos
De Schoonoorders plaatsten zich in de kruisfinale via strafschoppen tegen Twedo nog wel voor de strijd om de vijfde en zesde plaats, maar delfden daarin tegen VKW met 2-0 het onderspit. De blauwhemden uit Westerbork hadden in de kruisfinales Sleen D2 met 5-0 duidelijk naar het laatste plan geschoten. De tweede garnituur van de Slener D-pupillen kwam dit eigen toernooi gewoonweg tekort om van zich te doen spreken. Om de zevende en achtste plaats verloren ze met 2-0 van Twedo en bleven daarmee doelpuntloos.

Hoewel Sleen D1 niet als eerste in de groep eindigde, plaatsten de mannen van de fanatiek coachende Ranil Briek zich wel voor de finale van de eerste editie van het Happerei De Linde-toernooi. In een spannend duel werd Borger met 2-1 aan de zegekar gebonden. Dat een groepszege niets zegt, bewees het andere duel om een plaats in de finale ook nog maar eens. Hoewel Be Quick over een paar uitstekende zaalvoetballers beschikte, gaf het collectief van Bellingwolde de doorslag. Het Gronings onderonsje werd in Drenthe met 2-0 in het voordeel van de roodhemden beslist. Het vuur bij Be Quick was daarmee gedoofd, want in de troostfinale moest het met 4-2 haar meerdere in Borger erkennen.

De finale leverde een enerverend duel waarin de spanning tot aan de laatste minuut was te snijden. Het spel en scoreverloop golfde op en neer en niemand durfde z’n geld zomaar op één van beide finalisten als toernooiwinnaar te zetten. Na de 3-3 en geen doelpunt in de extra tijd moest het lot van strafschoppen dan beslissen. De beide doelwachters groeiden hierbij uit als uitblinkers met Jorg Streunding namens Sleen als grote winnaar. Hij werd bedolven onder zijn ploeggenoten nadat hij de beslissende bal had raak geschoten en daarmee Sleen als eerste winnaar van het Happerei De Linde-toernooi op het palmares schreef.

In de kantine nam hij na afloop dan ook trots glunderend de beker van jeugdvoorzitter Jan Wiegers in ontvangst die nog maar eens benadrukte dat Sleen een paar fanatieke organisatoren binnen haar geledingen heeft en ook dit toernooi nadrukkelijk op de kalender heeft gezet.    

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda