Titelverdediger HHC uitgeschakeld

Vier Hoogeveense ploegen al in finale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi STEENWIJKSMOER ? Titan, Noordscheschut, Hoogeveen, HODO en HZVV hebben zich geplaatst voor de finale van het 32ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. OZC, Erica, Hollandscheveld, Germanicus en SVBO gaan woensdagavond tijdens de tussenronde uitmaken wie de zesde finalist wordt. De verrassing van de halve finale was de uitschakeling van titelverdediger HHC uit Hardenberg, dat in Angelslo slechts vierde werd.

Ook tijdens de halve finale was de belangstelling in de vijf hallen weer enorm groot. De finale wordt op deze manier voor het grootste deel een Hoogeveense aangelegenheid en er zou zelfs een vijfde Hoogeveense ploeg bij kunnen komen als Hollandscheveld de tussenronde wint. HZVV was de enige, die de  finale van zaterdag 10 januari haalde met de maximale score van 12 punten. In alle hallen bleef het wel spannend tot het einde. In poule A in sporthal Angelslo in Emmen leek het vooraf te gaan tussen SVBO, HHC en HZVV.

Het ging echter tussen SVBO, dat topscorer Toine Loves miste en HZVV, omdat HHC niet bij de les was en verloor van Borger en HZVV en slechts als vierde eindigde, waardoor de titelverdediger onttroond werd. Voor de laatste wedstrijd tussen SVBO en HZVV moest SVBO winnen om eerste te kunnen worden en had HZVV aan een gelijkspel genoeg. HZVV speelde een van haar beste wedstrijden en versloeg SVBO overtuigend met 5-1, waardoor SVBO veroordeeld werd tot de tussenronde. Topscorers werden David Eshuis (HZVV) en Gerard Kocks (HHC) met vier treffers.

In poule B in Dedemsvaart eindigde Titan als eerste en Dedemsvaart, Marienberg en Germanicus streden om de tweede plaats. Doordat Dalen de laatste wedstrijd van Dedemsvaart hielp Dalen haar buurman Germanicus aan een plaats in de tussenronde. Topscorer werd Richard Wolf van Germanicus met vier treffers.

In de sporthal Zwembadweg in Hoogeveen werd een knotsgekke poule afgewerkt. Na twee wedstrijden leek het verrassende Hollandscheveld de verrassende winnaar te gaan worden met twee overtuigende zeges. Daarna verloor Hollandscheveld, maar omdat CEC, ZZVV en Noordscheschut ook punten lieten liggen werd het ongemeen spannend tot de laatste wedstrijd. Door de 2-1 zege van Noordscheschut op Hollandscheveld werd Noordscheschut uiteindelijk de verrassende finalist, terwijl de ploeg na twee wedstrijden slechts een punt bezat. Topscorer was Rudolf Wielink van Hollandscheveld met vijf doelpunten.

Ondanks de afwezigheid van topscorer Guido ten Cate werd Hoogeveen in Dalen overtuigend poulewinnaar met drie zeges en een gelijkspel. Raptim leek als tweede te gaan eindigen, maar liet de tweede plek in de laatste wedstrijd tegen OZC glippen door een beslissende treffer van OZC in de slotfase: 1-2. OZC is daardoor een verrassende deelnemer aan de tussenronde op 7 januari. Bertus Wolters van Hoogeveen werd topscorer met zes doelpunten.

In de Esdalhal in Emmen begon vijfvoudig winnaar HODO moeizaam met een nederlaag tegen Erica. Omdat Erica vervolgens verrassend verloor van Zwartemeerse Boys en HODO alles won eindigden beiden gelijk, maar besliste het doelsaldo in het voordeel van HODO.

Nieuw Buinen maakte indruk in de eerste twee wedstrijden, maar kon dat niet tot het einde vasthouden en werd uitgeschakeld. Andre Hoogeveen van HODO was topscorer met zeven doelpunten en daarmee was hij ook topscorer van de halve finale.
Het werd een zeer succesvolle halve finale met veel spanning, sfeer, veel trommels, polonaises, zingende supporters en veel doelpunten. 

Woensdag 7 januari vanaf 18.00 uur hebben SVBO, Germanicus, Hollandscheveld, OZC en Erica de kans zich als laatste finalist te voegen bij de vijf al bekende finalisten. De poulewinnaar gaat naar de finale op zaterdag 10 januari in sporthal Angelslo. 
 
     

De finale begint zaterdag om 13.00 uur met de poulewedstrijden. Om 16.15 uur vinden de kruisfinales plaats en om 18.30 wordt de grote finale gespeeld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda