Cody Hidding wint Talentprijs Cultuur 2017

COEVORDEN - Cody Hidding, bekend als dj Lawss, heeft de Drentse Talentprijs Cultuur 2017 gewonnen. De 20-jarige Klazienavener krijgt de prijs voor zijn prestaties in de hardstyle elektronische muziek. De Drentse Talentprijs Cultuur werd maandag 3 april tijdens een feestelijke avond in Theater Hofpoort in Coevorden uitgereikt. Cody wint met de titel 2500 euro en een fotoshoot van Sake Elzinga.

Cody Hidding bracht in 2016 het nummer Inner Feelings uit. Binnen een week na de release stond deze track op nummer 3 in de wereldranglijst Hard Dance Top 100 achter de bekende dj-producer Hardwell en het houseduo Showtek. Dit succes zorgde ervoor dat hij werd gevraagd om te draaien op het festival Sound of the Harder Stylez in Oslo, één van de grootste hardstyle festivals van Scandinavië.

De jury over Cody Hi
“Uit alles blijkt dat Cody een enorm talent is, gedreven en heel muzikaal. Uit zijn muziek blijkt ambacht en doorzettingsvermogen. Zijn eindproduct is tot in de puntjes geperfectioneerd.”

Cody vertegenwoordigt een kunstvorm waar in de wereld van kunst en cultuur nog wel eens onterecht op neer wordt gekeken. Het lijkt eenvoudig om te maken, maar de hardstyle is een ingewikkelde muziekvorm. In deze muziekstijl is het knap om op te vallen. Cody wil de opleiding Artiest Muzikant Dance gaan volgen aan de Herman Brood Academie in Utrecht om zich verder te bekwamen.

Het is de zevende keer dat K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur de Drentse Talentprijs Cultuur uitreikt. Met de prijs wil de organisatie Drentse talenten stimuleren zich verder te bekwamen, zodat zij ook buiten de provinciegrenzen gezien gaan worden. Dit jaar waren er 52 aanmeldingen voor de prijs in de categorieën beeldende kunst, dans, theater, muziek, fotografie en literatuur. Naast Cody Hidding waren animator Daan Alberts uit Assen en filmers Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum genomineerd.


Uit alle aanmeldingen selecteerde een Drentse jury drie genomineerden die werden voorgelegd aan de landelijke jury. Die jury bestond uit voorzitter Marco Out, burgemeester Assen, Jacco de Boer, Hoofd Public Affairs Leeuwarden-Fryslân 2018, Hans Haerkens, directeur Haerkens Resultancy, Victorine Koningsberger, zelfstandig adviseur kunst & cultuur, Jurriënne Ossewold, director of education Design Academy Eindhoven en directeur The Creative Media Consultancy en Myriam Sahraoui, film- en theatermaker.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda