Eerste diploma Sterzwemmen uitgereikt

Zwemles met 1 op 1 begeleiding EMMEN - De gemeente Emmen vindt dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om te leren zwemmen of voortbewegen in het water. Daarom hebben de zwembaden Aquarena (Emmen) en Neptunusbad (Klazienaveen) vorig jaar Sterzwemmen gentroduceerd. Niet alle kinderen kunnen makkelijk een zwemdiploma of certificaat halen. Kinderen met een stoornis zoals ASS, ernstige concentratieproblemen, motorische achterstanden of psychische stoornissen kunnen vaak niet meekomen bij normale zwemlessen.


Het geven van zwemles aan deze kinderen vereist vaak één op één begeleiding en met Sterzwemmen is dat mogelijk. Ondertussen is het eerste A-diploma voor Sterzwemmen uitgereikt aan Mirthe.

Eigen tempo
Mirthe is ernstig slecht horend, zonder gehoorapparaat hoort ze niets. Zwemmen vindt ze erg leuk, maar haar voortgang bij de zwemlessen werd belemmerd doordat ze tijdens de les de informatie miste. Mirthe’s moeder vertelt: “We zijn zo ontzettend blij dat het nu wel gelukt is. Mirthe is ervan gegroeid. Ze is trots dat ze haar diploma heeft en heel blij dat ze eindelijk zonder bandjes het water in mocht zoals haar leeftijdsgenootjes.” Met Sterzwemmen kan ieder kind op zijn/haar eigen tempo en niveau leren zwemmen. Het einddoel is niet altijd het diploma A, maar het zwemvaardig maken van deze kinderen.

Sporten en zwemmen voor iedereen
Wethouder Pascal Schrik: “Dat Mirthe nu mee kan doen met haar vriendjes en vriendinnetjes is heel belangrijk. Iedereen moet de kans krijgen om zijn of haar talenten te ontwikkelen, ook als het gaat om zwemmen. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met water en voldoende zwemveilig worden.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda