Moby Dick gaat grenzen over

SCHOONEBEEK - Het weekend van 9 en 10 september j.l. was in het 50 meter buitenbad van Gronau Duitsland hun eerste Internationale Zwemwedstrijd. 8 zwemmers van Moby Dick arriveerden al dan niet met hun begeleiders op zaterdagmorgen op het terrein. Daar werden eerst campers, caravans en tenten geinstalleerd, want bij deze wedstrijd was de mogelijkheid om te blijven kamperen.


“Het lijkt wel een extra mini vakantie”, zeiden sommige jongere MDzwemmers. Dit was ook al een hele ervaring voor iedereen, want voor
iiedereen was dit namelijk de eerste keer op dit tweedaags toernooi in het buitenland. In totaal deden er 19 verenigingen uit zowel Duitsland als Nederland mee. Het kampeerterrein was goed gevuld met een hele hoop gezelligheid. Kinderen die zich met elkaar vermaakten in zowel het pierenbadje, op het veld en bij de kampeerplek. Ouders, zwemmers en begeleiders die het erg gezellig hadden met elkaar.

Het clubgevoel zoals dat een vereniging sterk maak, was echt voelbaar.
De Moby Dick zwemmers kwamen in totaal uit op maar liefst 48 afstanden. Veel zwemmers besloten daarom om nog even de pop up shop in te duiken en hier wat nieuw zwemmateriaal aan te schaffen. Vooral de duikbrillen werden aangeschaft, om de spiegeling van de zon wat te reduceren.

De zwemmers zwommen 50 meters, 100 meters, 200 meters en soms zelfs 400 meter. Voor de meesten was dit ook gelijk een eerste ervaring in een 50 meter bad en dan ook nog in een buitenbad. Er was ook 1 zwemster (Hailey Schneider, jg 2014) voor wie dit haar allereerste wedstrijd was. Bij de oudere zwemmers wist Vincent Verweg (jg 2008) uiteindelijk in zijn favoriete onderdeel 100 meter school een pr te zwemmen van 11 seconden. Danley Schneider (jg 2012) liet op de 200 meter rugslag de nummer 2 met maar liefst 19 seconden achter zich. Alle zwemmers zijn aan hun eigen grenzen voorbij gegaan door op langere afstanden uit te komen dan normaal.

Persoonlijke records werden gevestigd of verbroken. Ervaringen werden opgedaan en er werden vele medailles en oorkondes bij elkaar gezwommen door iedereen. Uiteindelijk wist Moby Dick 4 x goud, 6 x zilver en 11 x brons te scoren Moby Dick kan trots zijn dat het seizoen 2023/ 2024 zo mooi van start is gegaan. Dit kan niet anders dan een goede voorbode voor een erg mooi seizoen worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda