De Tour de France in volle gang

Wielervrienden, De Tour de France is in volle gang en de eerste negen etappes zitten er nu op. De eerste week leverde al spektakel en veel mooie verhalen op. Wat te denken van de zeges van Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Wout van Aert. Maar ook de afwezigheid van Mathieu van der Poel viel op. Frustrerend, zei hij. Inmiddels is hij aan de beterende hand

.

Bloeddoping
Als WielerFlits kwamen we afgelopen week ook met nieuws omtrent de dopingaanpak in het peloton. Meerdere grote wielerploegen dringen bij UCI en WADA erop aan om bloedcontroles vlak voor de start en direct na de finish in te voeren. We spraken erover met Richard Plugge van Jumbo-Visma en Iwan Spekenbrink van Team DSM.

Wil je de komende weken niets missen van de Tour de France, dan zit je op onze speciale Tourpagina op de goede plek. Dagelijks komen we met een liveblog en voorbeschouwing op de losse etappes.

En dan was er nog de imponerende overwinning van Annemiek van Vleuten in de Giro d'Italia Donne. Ze won liefst twee etappes en droeg sinds de vierde rit de roze trui. Die stond de kopvrouw van Movistar daarna niet meer af. Dat belooft voor de Tour Femmes!

RIDE Magazine
Het zomernummer van RIDE Magazine is al enkele weken uit en dus kijken we voorzichtig vooruit naar de Vuelta a España. Dat de Vuelta start in eigen land, kunnen we als WielerFlits-redactie natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom maken we samen met de organisatie van de Vuelta-start in Nederland een RIDE-special over de Nederlandse Vuelta-start.

Veel fiets- en koersplezier de komende dagen,


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

Tour 2022: Voorbeschouwing etappe 10 naar Megève

Na een rustdag in het prachtige berggebied Portes du Soleil gaat de Tour de France dinsdag verder met een korte, maar pittige heuvelrit. De tiende etappe brengt de renners van Morzine naar kuuroord Megève. Beide plaatsen hebben een rijke Tourhistorie.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Bekijk de nieuwste WielerFlits Update vanuit de Tour

Tijdens de Tour de France zijn er dagelijks twee WielerFlits-redacteuren ter plaatse om jullie op de hoogte te houden van wat er allemaal speelt rond de Tour de France. Dat doen zij onder meer met een dagelijkse podcast, waarvan er iedere morgen een nieuwe aflevering online verschijnt.

In een nieuwe editie van WielerFlits Update kijken Nico Dick en Raymond Kerckhoffs vooruit op de tweede week en bespreken zij onder meer de opmerkelijke ploegtactiek van UAE Emirates.

Afgeronde rechthoek: Kijk/Luister hier de nieuwe WielerFlits UpdateKijk/Luister hier de nieuwe WielerFlits Update

Voorspel de winnaar van de Touretappe naar Alpe d'Huez en maak kans op een boek over Wout van Aert en Mathieu van der Poel

Menig wielerfan kijkt reikhalzend uit naar Quatorze Juillet. Donderdag 14 juli staat in de Tour de France namelijk een loodzware Alpenrit gepland, met aankomst bovenop Alpe d'Huez. Dit jaar organiseren we op WielerFlits iedere week samen met RIDE Magazine een voorspelgame, waarbij er steeds leuke wielerprijzen te winnen zijn.

Als jij denkt te weten wie op de bergetappe wint op de fameuze Alpe d'Huez, geef dan uiterlijk donderdag 14 juli 13.00 uur jouw voorspelling door via onderstaand formulier. Onder de goede voorspellingen verloten wij het 3 exemplaren van het boek Het duel- De titanenstrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Afgeronde rechthoek: Speel nu meeSpeel nu mee

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda