De Vuelta a España nadert zijn einde.

Beste wielerliefhebber, WIELEREEN - De Vuelta a España nadert zijn einde. Alle ogen zijn op Jumbo-Visma gericht, ook in deze slotweek. Een historische 1-2-3 op het eindpodium is in zicht, maar toch is er ook wat kritiek op de tactiek van de Nederlandse ploeg. Moeten kopmannen Primo? Rogli? en Jonas Vingegaard zich volledig scharen achter Sepp Kuss?

Dat is de kwestie die geldt. Er is een flinke discussie opgelaaid na de etappe naar de Angliru, waar Kuss maar nipt de rode trui wist te behouden. Iedereen kwam aan het woord, de vrouw van Rogli? mengde zich zelfs in de discussie en ook buitenlandse media lieten hun licht schijnen over de tactische keuzes van Jumbo-Visma.

Over Jumbo-Visma en Mathieu van der Poel
Ook in de WielerFlits Podcast was de 'strijd' tussen Kuss, Vingegaard en Rogli? hét gesprek van de dag. Ik mocht daarvoor aanschuiven bij Maxim en Youri. We hadden het ook over Mathieu van der Poel en de verschuivingen in het continentale wielrennen. Heb jij de podcast al geluisterd?

Naast de Vuelta is er nog veel meer koers de komende dagen. Vandaag (vrijdag) is er nog het Kampioenschap van Vlaanderen, morgen is de SUPER 8 Classic met Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan de start en zondag is het tijd voor de Gooikse Pijl.

Fijn wielerweekend!


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

'Jumbo-Visma loopt rood aan door keuzestress in de Vuelta'

Jumbo-Visma stevent hard af op een unieke 1-2-3 op het eindpodium van de Vuelta a España 2023. Meesterknecht Sepp Kuss draagt nog altijd de rode leiderstrui, maar Jonas Vingegaard en Primoz Roglic naderen. De tactiek van het Nederlandse WorldTeam is de laatste dagen hét gesprek bij het koffiezetapparaat en dus ook in de WielerFlits Podcast!

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu de WielerFlits PodcastLuister nu de WielerFlits Podcast

Deze verhalen lees je in de nieuwe najaarseditie van RIDE Magazine

Korter wordende avonden en afnemende temperaturen zijn de eerste tekenen dat de zomer op zijn einde loopt. Bij het afscheid van een jaargetijde hoort ook de komst van een nieuwe editie van RIDE Magazine, het wielerblad dat gemaakt wordt door de redactie van WielerFlits. Speciaal voor iedereen die deze herfst wil genieten van de mooiste wielerverhalen, verschijnt op vrijdag 22 september onze herfst-editie.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Check de verhalen in de nieuwe RIDE MagazineCheck de verhalen in de nieuwe RIDE Magazine

Wout Poels en Demi Vollering vallen in de prijzen

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand juli 2023 is bekend. Oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs van rennersvakbond VVBW en het publiek van WielerFlits konden tot en met dinsdag 12 september stemmen op genomineerde renners, verdeeld over drie categorieën.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda