Drenthe 200 organiseert naast legendarische mountainbike-marathon dit jaar ook loopfiets wedstrijd en Kids Night Ride

RODEN - Op 29 december organiseert de Drenthe 200 twee evenementen voor sportieve kinderen. Naast de inmiddels legendarische mountainbike-marathon van 200 kilometer organiseert de Drenthe 200 namelijk een loopfietsrace voor kinderen tot en met groep 2. Voor de oudere jeugd is er een nightride in de omgeving van Roden onder leiding van mountainbike-instructeurs van de Noordelijke ATB Club. Deelname aan beide evenement is gratis, vooraf opgeven is verplicht en kan via de site van de Drenthe 200: www.drenthe200.nl.


Mooiste en zwaarste mountainbike tocht
De Drenthe 200 is de meest extreme mountainbike-marathon van Nederland en start en finisht in Roden. Organisator Johan Wekema: "Het parcours, de afstand en de weersomstandigheden eind december zorgen ervoor dat iedere deelnemer het uiterste van zichzelf moet vragen. De beloning is er naar: een geweldige fietsdag in Elfstedensfeer langs het mooiste en zwaarste dat Drenthe te bieden heeft." De start en finish vinden plaats op het Jaarbeursterrein in Roden, waar de hele dag een gezellige finishzone is ingericht.


Vorig jaar werd de Drenthe 200 onder loodzware omstandigheden gewonnen door Tim Smeenge en Eva Buurman. Ook dit jaar kan het evenement rekenen op een bijzonder sterk deelnemersveld. Naast de winnaar van 2022, Tim Smeenge, staan ook Thomas Dekker, Laurens ten Dam, Piotr Havik en Ivar Slik aan de start. In totaal gaan ruim 1000 deelnemers de uitdaging met zichzelf en parcours aan. De start is om zes uur ’s ochtends en deelnemers mogen finishen tot twaalf uur ’s nachts. Vooral de start staat garant voor een betoverend tafereel waarbij ruim 1000 lichtjes zich verplaatsen zich door een aardedonker Drents landschap.


Loopfietsfeest en Kids Night Ride

Wekema roept op om te komen kijken: “Publiek is van harte welkom op het jaarbeursterrein om de deelnemers binnen te halen. Toegang is gratis. De winnaar wordt rond 13.30 uur verwacht. Dat is nog niet alles: voor de hele jonge fietsers start om 11.30 uur een loopfietsfeest. Met je eigen loopfiets of je leent een van ons. De Noordelijke ATB-club organiseert om 18.00 uur een Nightride voor de oudere jeugd. Kortom, we maken er de hele dag een feest van. Meer informatie over het loopfietsfeest en de Kids Night Ride vind je op www.drenthe200.nl."

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda