Nieuwe website UMCG Ambulancezorg geeft inzicht in prestaties ambulances

GRONNGEN - Hoe vaak rijdt de ambulance bij u in de buurt met zwaailicht en sirene, naar welk ziekenhuis brengen ze de pati?nten? Het zijn enkele van de vragen waarop het antwoord te vinden is op de nieuwe website van UMCG ambulancezorg. Een website met een ge?ntegreerde Zorgatlas. De nieuwe website www.umcgambulancezorg.nl geeft niet alleen op een leuke manier veel algemene informatie over de ambulancezorg in Drenthe voor jong en oud, maar laat ook zien hoe er gepresteerd wordt.

De Zorgatlas op de website geeft informatie over de activiteiten van UMCG Ambulancezorg in heel Drenthe, maar ook over het werk van de ambulancezorg in uw eigen woonomgeving, binnen uw eigen viercijferige postcode. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel ritten er worden gereden met zwaailicht en sirene bij u in de buurt en hoeveel van die ritten daadwerkelijk gereden worden binnen de wettelijke norm van 15 minuten tussen de eerste melding en aankomst bij de patiënt.

U woont bijvoorbeeld in het postcodegebied 9401 en ziet in de Zorgatlas dat er dit jaar in uw directe omgeving al 347 ambulanceritten zijn geweest met zwaailicht er sirene. Via een ander kaartje ziet u dat er uit het postcodegebied 7873 al 98 mensen met zwaailicht en sirene naar het Scheperziekenhuis in Emmen zijn vervoerd dit jaar en dat er nul patiënten per ambulance naar het Wilhelmina ziekenhuis Assen zijn gegaan.

De Zorgatlas op de nieuwe website is er op gericht om de inwoners, maar ook de politieke bestuurders, de ziekenhuizen en de zorgverzekeraars zoveel mogelijk actuele informatie te geven over het reilen en zeilen van de Drentse ambulancezorg. UMCG Ambulancezorg werkt inmiddels ook al aan de volgende stap: patiënten via de website op een veilige manier toegang geven tot hun persoonlijke gegevens die de ambulancedienst heeft vastgelegd.

Binnen de nieuwe website is een apart deel gereserveerd voor jongeren in het basisonderwijs die meer willen weten over het werk van de ambulancezorg. Via animaties worden ze meegenomen in de dagelijkse praktijk van de ambulancebemanning. Voor mensen die interesse hebben in de kleurrijke geschiedenis van de Drentse ambulancezorg is een zeer uitgebreid en gedetailleerd overzicht opgenomen over de historische ontwikkeling. Wie het allemaal zelf wil bekijken kan terecht op de website www.umcgambulancezorg.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda