Stille tocht en herdenking in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Donderdag 4 mei was weer een dag dat op verschillende plaatsen in Nederland, maar ook in de regio weer de jaarlijkse herdenking werden gehouden ter nagedachtenis aan alle Nederlandse burgers en militairen die in de Tweede Wereldoorlog tot heden zijn omgekomen in oorlogstijd en vredesoperaties. De herdenkingen vonden onder andere plaats in Emmen, Schoonebeek en in Nieuw Dordrecht.


Op de gemeentelijke begraafplaats in Nieuw Dordrecht stond men in het bijzonder even stil blijven bij de 24 R.A.F. bemanningsleden die daar hun laatste rustplaats hebben gevonden. De stille tocht begon om 19.50 bij Zalencentrum Dord, voorheen De Rank naast de Hervormde Kerk en werd in volkomen stilte afgelegd.

Tijdens de herdenking, met medewerking van de muziekvereniging De Volharding, bij het monument op de begraafplaats werd begonnen met het blazen van de Last Post door Romy Stik en twee minuten stilte en de volksliederen van Nederland en Engeland. Daarna werden door verschillende instanties een krans of bloemen werden gelegd en tussendoor werden door kinderen van de adoptieschool De Dordse Til gedichten voorgelezen. Afsluitend werd er weer een defilé langs de graven gehouden.


Namens de gemeente Emmen was wethouder René van der Weide aanwezig om een krans te leggen.
(Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda