WILDLANDS chef-kok Erik Jager maakt lekkerste vegan burger van Nederland
De chef-kok nam deel namens WILDLANDS en maakte met het broodje - Momma Dunia - de lekkerste vegan burger. De burger bestaat uit koningsboleet (paddenstoel), aardpeer en cashewnoten.
Het doel van het NK de Lekkerste is om het niveau van de horeca te verhogen. De organisatie daagt professionals uit om creatieve en inventieve gerechten te ontwikkelen. Erik Jager is als chef-kok en coördinator horeca altijd bezig met het tegengaan van voedselverspilling en koken met zo min mogelijk belasting op het milieu. “Concreet houdt dat in dat ik altijd aan het vooruitdenken bent met welke trends zouden kunnen komen.
Dus koken met bijvoorbeeld paddenstoelen en zeewier op het veganistisch vlak. En hoe je mensen, in ons geval de bezoekers en gasten, bewust blijft maken van de impact.” Uiteraard is Jager trots op zijn overwinning: “Mijn eerste reactie was wow. Ik mikte op een top drie plaats, maar dat ik er vandoor zou gaan met de winst, kwam toch onverwacht!”