ALGEMEEN

Aaltje Prins-Bruinewoud en Bene Prins 65 jaar een paar

ZWARTEMEER – Afgelopen zaterdag was het precies 65 jaar geleden dat Aaltje Prins-Bruinewoud(87) en Bene Prins (69) elkaar op dinsdag 6 augustus 1957 in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven. Het echtpaar kende elkaar al vanaf de lagere school. Doordat Bene kameraad was met een broer van Aaltje kwam hij ook vaak bij de familie Bruinewoud over de vloer.
Reageer!

Boerenprotest ook in Emmen zichtbaar

EMMEN – Het was vanmorgen op de parkeerplaat voor het gemeentehuis een drukte van jewelste. Burgemeester Eric van Oosterhout was daar ook aanwezig om te praten met een grote groep boze boeren en boerinnen die met hun tractoren Emmen binnen kwamen rijden. Deze keer wel op een gedisciplineerde manier werd de tractoren keurig in de vakken geplaats en werden daar verwelkomt met een kop koffie.
Reageer!

Er zit muziek in de sport in Drenthe

HOOGEVEEN - Met een eigen toon, eigen aanpak en eigen melodie samen naar hetzelfde doel. Voorafgaand aan een vol sportweekend in Drenthe, hebben de Vereniging van Sport Gemeenten, de Nederlandse Sportraad en SportDrenthe samen met de Drentse Gemeenten en de Provincie Drenthe stilgestaan bij ontwikkelingen met betrekking tot sportbeleid. In een vol programma werd er gepraat over de staat van de sport in Drenthe en Nederland. Duidelijk werd dat door samenspel de inzet van sport en bewegen gestimuleerd kan worden. In de avond werd er speciaal ingezoomd op de lokale sportakkoorden.
Reageer!

Zanger Bouke liet zich de eerste nieuwe haring goed smaken

EMMEN- De Emmer zanger Bouke was vanmorgen op uitnodiging de Emmer markt om de eerste haring proeven die hij van enkele Volendamse gastdames kreeg aangeboden! Natuurlijk zorgde de lekkere korenwijn en gezellige Hollandse orgelmuziek weer voor een echte traditie!
Reageer!

Opgeven Fiets4Daagse Emmen inmiddels geopend

EMMEN - De voorbereidingen voor de Fiets4Daagse in Emmen zijn in volle gang. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 juli. Ook dit keer zal er onderweg van alles te beleven zijn voor de deelnemers. Hele dorpen staan klaar om de passanten aangenaam te verrassen. Veel ondernemers zetten speciaal hun deuren open om de fietsers een warm welkom te heten. De route omvat mooie fietspaden die nog onbekend zijn.
Reageer!

Toename aandacht voor binnenklimaat zorgt voor wereldwijde vraag naar sensoren IMBuildings

DALEN - De zogeheten derde fase van het stappenplan van de overheid is al een tijdje ingegaan. De meeste maatregelen zijn komen te vervallen. De klassen zijn weer gevuld en mensen trekken weer massaal naar kantoor. Mensen hoeven van de overheid geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden, maar toch geeft het kabinet nog 'een dringend advies' om dat wel te doen.
Reageer!

'OVERleven' door Vocalin Drenthe op indrukwekkende wijze afgesloten.

EMMEN - In een goed gevulde Goede Herderkerk in Emmen bracht Vocalin onder leiding van dirigent Roelof Bosma een muzikaal eerbetoon aan onze Poolse bevrijders. Uitgevoerd werd het Requiem van Faur en delen uit The Peacemakers van Sir Karl Jenkins. Op 14 en 15 mei waren er concerten in Coevorden en Meppel.
Reageer!

Verwelkoming 3 alpaca’s op het Griendtsveenpark in Erica

ERICA - Vanmorgen, vrijdag 20 mei 2022, werd op gepaste wijze aandacht besteed door pers en fotografen aan een zeer heuglijk feit, namelijk de officiele verwelkoming van drie Alpaca s als nieuwste aanwinst op het Griendtsveenpark in Erica. De drie mannetjes Alpaca s bewonen voortaan de groene graasweide aan de oostkant van het park. Deze hengsten kunnen uitstekend met elkaar samen in de wei, vanaf hun geboorte is dit drietal reeds samen.
Reageer!

Aantal WW-uitkeringen daalt verder in Drenthe

EMMEN - In april nam in Drenthe het aantal WW-uitkeringen verder af. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim lager. De daling van de WW op maand- en jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.
Reageer!

Coöperatie Drentse fietsenzaken voor meer fietsforensen

EMMEN - Fietsenzaken in Drenthe zijn een cooperatie gestart om makkelijk en lokaal lease-fietsen aan te bieden aan Drentse werkgevers en hun werknemers: Drentse Fietsforensen. Vandaag, op de landelijke Fiets naar je Werk-dag, wordt het online platform gelanceerd, dat met steun van de provincie Drenthe en Maatschappij Spaak tot stand is gekomen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda