ALGEMEEN

100 jaar Katholieke Kerk in Zwartemeer

ZWARTEMEER:- Mede dankzij de Katholieke bewoners van de Limites zoals de toenmalige bewoners woonachtig in Zwartemeer werden genoemd die via een collecte een in verhouding tot het schamele loon wat zij verdienden, een enorm hoge financiële bijdrage hebben gedaan en mede ook dankzij de vele bedelbrieven en ansichtkaarten die indertijd verstuurd zijn door Pastoor Peters de bouwpastoor van deze nieuwe parochie aan heel veel katholieke gezinnen in heel Nederland waarin gevraagd werd om een bijdrage voor een midden in het veen, nieuw te bouwen katholieke kerk, kon men eind 1920 met de bouw van de nieuwe kerk beginnen.
Reageer!

Op Festival Route Circulair vind je o.a. inspiratiesessies

EMMEN - Op Festival Route Circulair vind je o.a. inspiratiesessies, een -College Tour- met studenten over duurzaamheid, de Greenwise talkshow met o.a. de generatieconfrontaties, een beursvloer, je kan circulaire ideen pitchen en leren van ondernemers in Fucked Up. Kortom, aan het einde van de dag weet jij hoe je de eerste of vervolgstappen zet richting circulariteit.
Reageer!

Meer vacatures klantcontact in Drenthe

EMMEN - In de provincie Drenthe daalt het aantal WW-uitkeringen in augustus verder. In vrijwel alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen af. Alleen in het onderwijs en in de uitzendbranche waren er eind augustus meer WW-uitkeringen dan in de maand ervoor. De groeiende vraag naar medewerkers in het klantcontact zorgt voor een flinke stijging van het aantal vacatures in dit beroep.
Reageer!

Oldtimer Club Barger Oosterveld klaar voor 2e “BARGER-OOSTERVELD op WIEL’N”

BARGER OOSTERVELD – Ter gelegenheid van de festiviteiten rondom 100 jaar Sint Gerardus Majellakerk in 2006 werden door enkele inwoners op verzoek enkele oldtimers voor de kerk geëxposeerd. Dit leidde tot zoveel enthousiasme onder de oldtimerbezitters, dat men vrij snel met het plan kwam om een oldtimerclub op te richten. In 2007 werden de eerste bijeenkomsten gehouden, maar de officiële oprichting van de OCBO vond plaats in 2008.
Reageer!

Beste muziek- en culinaire genieters,

EMMEN - Door omstandigheden gaat het huisrestaurant vanavond (vrijdag 9 september) niet door. Daarvoor in de plaats komt chef-kok Richard Huizing ons op vrijdag 7 oktober culinair verwennen, waarvoor hij al een heerlijke 6-gangen menu heeft samengesteld. Helaas lukte het niet alle gasten om dan ook te komen. Vandaar dat er nu nog enkele stoelen beschikbaar zijn. Wil je ook een avond culinair genieten en een hele gezellige en fijne avond hebben meld je dan nu aan.
Reageer!

Twee Zilveren Penningen voor het redden van een automobiliste te water in Nieuw-Amsterdam

EMMEN - Afgelopen woensdag 7 september 2022 reikte burgemeester Eric van Oosterhout twee Zilveren Penningen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit. Eline Rabbers (23 jaar) uit Nieuw-Amsterdam en Lieke Streutker (25 jaar) uit Groningen kregen deze penning voor het redden van een automobiliste die te water was geraakt op 16 april 2022 in NieuwAmsterdam.
Reageer!

Odd Fellows: Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving

EMMEN - In aanloop naar het nieuwe seizoen gaan de gezamenlijke Odd Fellow loges in Zuid Oost Drenthe zich presenteren. Het is een vrij onbekende organisatie van mannen en vrouwen die zich interesseren voor de wereld om ons heen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor wat zich afspeelt in de maatschappij.
Reageer!

Verschillende nepmails DigiD

EMMEN - Oplichters hengelen naar uw DigD-gegevens. Diverse nepmails proberen u te verleiden inlognaam en wachtwoord in te vullen. Een mail beweert dat opnieuw identificeren vanwege de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) nodig is. Een ander bericht meldt dat de digitale sleutel verloopt vanwege inactiviteit. Een derde mail waarschuwt dat de digitale sleutel is verouderd.
Reageer!

Burgemeesters geven met zit-sta spel startsein voor Kindermaand

EMMEN - De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten geven woensdag 14 september op ludieke wijze het startsein voor Oktober Kindermaand. Zij spelen op een geselecteerde school het zit-sta spel met het doel kinderen te interesseren voor kunst, cultuur en natuur. Tijdens Oktober Kindermaand bieden culturele instellingen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten.
Reageer!

De scholekster komt naar de stad

EMMEN - De IVN-Afdeling Emmen-Coevorden houdt op woensdag 11 september een lezing. De lezing gaat over de scholekster en wordt gegeven door Bert Dijkstra. Bert Dijkstra is vogelspotter en werkt mee aan een onderzoek naar deze interessante vogel. De scholekster is een forse, zwartbonte vogel met een lange oranje snavel. Hij duikt in het voorjaar op en vertrekt weer aan het eind van de zomer. Het aantal scholeksters in Nederland gaat sterk achteruit.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda