ALGEMEEN

Bingo in CHO op Rensenpark

EMMEN - Vrijdag de 27ste is er weer een mooie Bingo, hiervoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar, hiervoor inschrijven kan door middel van betaling van 5 euro aan de bar! Ook hebben we Zondag de 29ste weer live muziek van Jeany Veras, aanvang 15.00 uur. Uiteraard gaan we weer rond met lekkere hapjes. We hopen U dan te zien.
Reageer!

De kille kant van Spinoza door Ruben Endendijk

EMMEN - Op woensdag 25 januari geeft huisfilosoof Ruben Endendijk een lezing over Spinoza. Centraal in de lezing staan -naast een algemene schets van zijn filosofische en politieke denken- de donkere kanten van zijn hyperrationalistische wereldbeeld. Hoewel Spinoza in ons cultureel geheugen gegrift staat als een van de grondleggers van de moderne democratie en staat, en niet zelden wordt geassocieerd met begrippen als tolerantie en vrijheid, laat Ruben zien dat achter dit politiek optimisme, een denker schuilt die er niet voor terugdeinst mens, dier en natuur in een bepaalde kilheid te begrijpen.
Reageer!

Activiteitenagenda CHO 50+

EMMEN - De stichting CHO 50+ heeft voor januari en februari weer een mooi programma samengesteld en er zijn veel vaste activiteiten zoals bijvoorbeeld elke woensdag middag is er een knutselgroep hier bij ons waar U gezellig kunt aanschuiven, breien, haken enz. Aanvang 13.00 uur en er is dan ook klaverjassen o.l.v. Bas aanvang 13.30 uur. Elke zondag is CHO er met meditatie, heilzaam, bewegen goed voor zowel Psyche als lichaamlijk. De kosten zijn 2 euro per persoon en de aanvang is 11.00 en duurt ongeveer 40 minuten.
Reageer!

Snertdag bij het Leger des Heils

EMMEN - In de wintermaanden gaat een bord erwtensoep er altijd in. Maar dat gaat nog beter als je in goed gezelschap bent. Daarom organiseert korps Emmen van het Leger des Heils op vrijdag 27 januari weer een gezellige snertdag. Iedereen is dan tussen 16.30 en 18.30 van harte welkom aan de van Schaikweg 42. Het motto hierbij is "Gratis en voor Iedereen".
Reageer!

OLIEBOLLENAKTIE V.V. DRENTHINA WE GAAN WEER OLIEBOLLEN BAKKEN!!

EMMEN - De v.v. Drenthina is terug op het oliebollentoneel. 2 jaar lang konden we zelf niet bakken maar we pakken het nu weer op. Voor de 47e keer gaan we oliebollen bakken. Op vrijdag 30 december 2022 om 07.00 uur beginnen we met de 1e bakploeg oliebollen te bakken. De 2e bakploeg neemt het dezelfde dag om 14.00 over en de 3e bakploeg begint op 31 december om 07.00 uur bakt door tot rond 13.00 uur. Er zijn in totaal ongeveer 50 vrijwilligers in touw om dit allemaal succesvol te laten verlopen
Reageer!

Ruim 85.000 euro subsidie toegekend in 2022 voor projecten in de vrijetijdssector

EMMEN - De gemeente heeft in 2022 ruim € 85.000 toegekend aan recreatieondernemers en andere initiatiefnemers in de vrijetijdsector. Ook de Erkende Overleg Partners (EOP’s) van de gemeente konden dit jaar voor het eerst een subsidie aanvragen uit de Stimuleringsregeling Recreatie & Toerisme. De subsidie, met een maximum van 10.000 euro per project, is een stimulans voor ondernemers voor het realiseren van hun creatieve ideeën die bijdragen aan de vrijetijdssector in Zuidoost Drenthe.
Reageer!

Notaris Jos Kral gaat genieten van zijn pensioen

EMMEN – Op zondag 1 januari aanstaande is Jos Kral geen beëdigd notaris meer in Emmen. Op eigen verzoek zet de 66-jarige Emmenaar een punt achter zijn werk als notaris. Op de deur van zijn kantoor in het mooie pand aan de Weerdingerstraat hangt een kopie van Franc Weerwind, minister van Rechtsbescherming die namens Koning Willem Alexander schriftelijk bevestigd dat Jos Kral op eigen verzoek zijn werk heeft neergelegd.
Reageer!

Bingo in CHO op Rensenpark

EMMEN - Op vrijdag 30 december wordt in CHO op het Rensenpark een grote eindejaarsbingo gehouden. Er zijn super speciale prijzen te winnen. De aanvang is 14.00 uur en men kan zich vooraf opgeven in het paviljoen van CHO. De kosten zijn 5 euro.
Reageer!

Schommelend beeld WW onder jongeren in Drenthe

EMMEN - In Drenthe ontvingen in november minder mensen een WW-uitkering. De sombere economische verwachtingen zijn daarmee nog niet terug te zien in de WW-ontwikkeling. Ook onder jongeren nam de WW verder af. Jongeren merken vaak als eerste de gevolgen van economische schommelingen. Zij hebben veelal een flexibel contract en werken vaak in sectoren die de economische schommelingen het snelst voelen, zoals de horeca en detailhandel.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda