Plaatsen GFE-zuilen voor hoogbouw in Emmen gestart

EMMEN = Deze week is Area Reiniging begonnen met het plaatsen van de GFE-zuilen voor bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen. Deze bewoners hadden nog geen mogelijkheid om hun Groente-, Fruit- en Etensrestenafval (GFE) te scheiden. Door leveringsproblemen begint het plaatsen later dan oorspronkelijk de bedoeling was. In het totaal worden er 260 GFE-zuilen geplaatst.


Compensatie vanwege langere levertijd

Wethouder René van der Weide is blij dat de containers nu geplaatst worden. “Gelukkig kunnen we nu beginnen met het plaatsen van de GFE zuilen. We hadden deze graag eerder willen plaatsen, maar door langere levertijden was dit helaas niet mogelijk. Daarom zijn we onze inwoners tegemoet gekomen door geen kosten te rekenen voor 10 zakken restafval. De komende tijd worden alle 260 GFE-zuilen geplaatst. Hierdoor wordt afval scheiden makkelijker en dat is goed voor milieu en portemonnee.”

Milieupas en gratis bio-box
Om te voorkomen dat men andere soorten afval in de GFE-zuil doet, kunnen inwoners de GFE-zuil openen met hun milieupas. Het storten van GFE-afval in deze zuil is gratis. Als er in de buurt een GFE-zuil wordt geplaatst, krijgen de bewoners van hoogbouw ook een gratis bio-box met een rolletje biologisch afbreekbare zakjes. Zo kunnen ze in huis alvast makkelijk hun GFE-afval scheiden.

Waarom diftar?
PMD en GFT kan gerecycled worden. De Rijksoverheid moedigt recyclen aan door er geld voor te geven. Recyclen levert dus geld op. Restafval wordt verbrand en kost daarom geld. Om het inzamelen van afval goed en betaalbaar te houden, heeft de gemeente Emmen daarom per 1 januari 2022 een nieuw afvalsysteem: diftar. Met dit systeem kan ze inwoners belonen die goed hun afval scheiden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda