GOEDE DOELEN

Oliebollenactie vv Drenthina voor voedselbank en G-voetballers

EMMEN - Voor alle mensen die ook vorig jaar oliebollen hebben gekocht tijdens de oliebollenactie van v.v. Drenthina. De voetbalcompetities liggen stil, ons clubhuis is dicht, en helaas gaat de traditionele oliebollenactie van Drenthina dit jaar niet door. Maar niet getreurd, onze hoofdsponsor Actief heeft een lokale topbakker bereid gevonden om heerlijke oliebollen voor ons te verzorgen. Oliebollen van banketbakkerskwaliteit. Alle informatie hierover vind u in de bijgevoegde flyer.
Reageer!

Rit voor Lucas een groot succes

BARGER OOSTERVELD - Afgelopen zaterdag ging de “Rit voor Lucas” van start. Een 200 kilometer lange wielerrit, om geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel was Villa Joep, dat zich inzet voor gezinnen die te maken krijgen met kinderkanker. De Rit voor Lucas is ontstaan nadat Ian en Ivo Bos te horen kregen over De Loop voor Lucas. Dit is een wandeltocht van Barger-Oosterveld naar Sauerland. Deze actie is bedacht door de vader van de inmiddels overleden Lucas. Het doel: €15.000 euro ophalen voor Villa Joep.
Reageer!

Naoberschap United heet voortaan FC Emmen Naoberschap

EMMEN - Stichting Naoberschap United ondergaat een naamsverandering. De maatschappelijke stichting van FC Emmen heet voortaan: FC Emmen Naoberschap. FC Emmen timmert op maatschappelijk gebied al jaren aan de weg met zijn maatschappelijke stichting. Onder de naam Naoberschap United heeft de club zich al ingezet om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, kinderen meer te laten lezen en gezonder te laten leven, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk te helpen en nog veel meer.
Reageer!

SVBO haalt € 3.500 op voor de Loop voor Lucas

BARGER OOSTERVELD - Middels een speciaal voor de Loop voor Lucas georganiseerde bingo heeft de activiteitencommissie van SVBO maar liefst € 3.500 weten op te halen. Nadat Lucas Gerdes overleden was aan neuroblastoom, besloten vader Mark, enkele familieleden en vrienden zich in te gaan zetten voor Villa Joep. Middels een wandeltocht naar Sauerland, één van Lucas’ favoriete vakantiebestemmingen willen de heren geld inzamelen dat gebruikt dient te worden in research om deze vreselijke kinderziekte tegen te gaan.
Reageer!

Bloemenverkoop Energy4Kids groot succes

ORANJEDORP - Maandag 3 mei was de jaarlijkse bloemverkoopactie van Stichting Energy4Kids in Oranjedorp. De actie was een groot succes. Met karrenvol prachtige hangers gingen de vrijwilligers op pad om de bloemen te verkopen aan de inwoners van Oranjedorp. Er werden maar liefst 350 mooie hangplanten verkocht. Zelfs toen dit aantal verkocht was, was er nog vraag naar meer.
Reageer!

Energy4Kids doneert deel snoezelkamer voor kinderen in Nieuw-Weerdinge

NIEUW WEERDINGE - De kinderen Jason en Chloë wonen in Nieuw-Weerdinge en hebben beide een stofwisselingsziekte, het syndroom van Leigh. Het syndroom van Leigh leidt tot een langzame afsterving van het hersenweefsel. De ziekte wordt vooral aangetroffen bij erg jonge kinderen. De symptomen zijn groeiontwikkelingsstoornissen, epilepsie en problemen aan organen als het hart en de maag. Genezing is uitgesloten waardoor de kinderen jong zullen overlijden.
Reageer!

FC Emmen, Sedna en Pro-School met een opkikker de wijken in

EMMEN - Mede dankzij onder anderen de rode lichtjes in stadion De Oude Meerdijk tijdens de wedstrijd tegen FC Zwolle werd vandaag op grote schaal in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden honderden bakjes soep bezorgd bij een ouderen en eenzame medebewoners. Hiervoor hadden zich net als bij een eerde actie weer een groot aantal vrijwilligers aangemeld om soep rond te delen. Daarbij droegen zij ook adressen aan waar deze soep ook een goede bestemming kreeg in deze door Corona geteisterde samenleving.
Reageer!

FC Emmen brengt 8.000 koppen soep rond

EMMEN - FC Emmen en Soep op de Stoep slaan de handen ineen om op 1, 2 en 3 maart in totaal 8.000 eenzame mensen een kop soep te bezorgen. De club zet zich samen met Soep op de Stoep in om 8.000 lichtjes te verkopen. Ieder lichtje staat symbool voor een kop soep die vervolgens op wordt rondgebracht bij iemand in het verzorgingsgebied van FC Emmen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in tijden van corona.
Reageer!

Cheque voor “De loop voor Lucas Gerdes”

BARGER OOSTERVELD - Onlangs presenteerden Johnny Ameln en Cor Siekman na ruim 5 jaar verzamelen van foto’s en informatie hebben onlangs een boek Barger Oosterveld “Van Barnar tot Barnar” gepresenteerd waarin het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp wordt weergegeven. Dat boek is te koop bij Plus Fischer in Klazienaveen en Spar Schijff in Barger Oosterveld.
Reageer!

MooiMakerij gaat voor de voedselbank

EMMEN - Wij helpen graag anderen, help jij ons daarmee? Om een klein steentje bij te dragen aan de maatschappij, gaan wij voor de voedselbank in Emmen en Enschede pakketjes maken zodat de voedselbank zoveel mogelijk mensen kan helpen in deze moeilijke tijd. Vooral kerst is voor mensen met een beperkt budget lastig. Help jij ons mee om een zo gevuld mogelijk pakket samen te stellen?
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda