Echtpaar Finke-Tiemens 60 jaar getrouwd

SCHOONEBEEK – Woensdag 8 december 1961 was de dag waarop Greta Tiemens (82) en Freek Finke (87) elkaar het ja-woord hebben gegeven in de echte Aole Gemeentehuis van Schoonebeek aan de Europaweg. Deze plechtigheid vond plaats nadat het tweetal ruim vijf jaar verkering had gehad en duidelijk voor elkaar bestemd waren. De eerste contact was eigenlijk ook wel het moment dat de vonk wederzijds oversprong.


Terwijl Greta met vriendinnen van brug tot brug fietste op de voorstreek in Nieuw Amsterdam, hing Freek Ensink een beetje te blits uit op een mooie motor. Regelmatig wilden de meisjes bij hem achterop voor een motortochtje door Nieuw Amsterdam. Zo ook Greta en het moment dat zij achterop stapte en Freek om de middel moest vasthouden begon bij beiden de tinteling in de maag. Vanaf dat moment werden de twee ook een stel en kregen na hun trouwen twee zonen. Diepgeworteld daarbij zit het ongeluk op de Europaweg waar de oudste zoon op 19-jarige leeftijd om het leven kwam na een botsing met een onoplettende automobilist. Het echtpaar is na hun huwelijk altijd in Schoonebeek blijven wonen.

Greta Tiemens werd geboren in Schoonebeek in een gezin met nog drie broers en moest na de lagere school en enkele maanden huishoudschool aan het werk bij de boer en via een periode in de huishouding te hebben gewerkt verdiende zij tot haar huwelijk haar centjes in de Suede fabriek in Schoonebeek. Haar hobby’s waren zang, kaarten en spelletjes doen. Ook was zij nog een aantal jaren mantelzorger voor haar ouders, maar ook voor haar schoonouders. Haar geliefde Freek werd ook in Schoonebeek geboren met nog twee broers en drie zussen. Na de lagere school en ambachtsschool in Coevorden werkte hij bij verschillende constructiebedrijven in de omgeving als lasser/monteur. Hij kwam uiteindelijk bij de NAM terecht en werkte daar 38 jaar. Tot dat hij rugklachten kreeg en uit het zware werk werd gehaald om de laatste tien jaar als bouwkundig opleidingsdocent op de bedrijfsschool actief te zijn. Freek Finke die ook in de ondernemersraad van de NAM actief was en zelfs nog in de centrale ondernemersraad van de SHELL, kan ook terugkijken op twee periodes als raadslid in de gemeenteraad van Schoonebeek. Freek was ook nog ruim dertig jaar vrijwilliger bij Sc Oranje en SVV’04 dat ontstond na een fusie met Minjak, de zaterdagclub in Schoonebeek.


Door de coronaregels geen groot feest, maar dat zal later als er wel iets mogelijk is zeker nog worden ingehaald. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam nog wel even op de koffie namens de gemeente Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda