KERKELIJK NIEUWS

Jubilarissen Gemengd Koor Barger Oosterveld gehuldigd

BARGER OOSTERVELD – Na de wekelijkse kerkdienst in de St Gerardus Majellakerk in Barger Oosterveld mocht pastoor Stiekema een vijftal leden van het plaatselijk gemengd kerkkoor huldigen. Onder normale omstandigheden is dit vaak een onderdeel van de jaarlijkse feestavond van het koor.
Reageer!

Pensioneringsdienst voor Majoor William Koskamp.

EMMEN - Op 17 oktober is de pensioneringsdienst voor Majoor William Koskamp. Deze samenkomst wordt gehouden in het Kerkgebouw de Bron van de Baptistengemeente Hesselterbrink 2 om 15.00 uur. Iedereen is welkom, want het is een openbare samenkomst. Nadere informatie voor beide persberichten 06-10435151. Vriendelijke groeten en God zegene u.
Reageer!

Goede Week en Pasen 2021 in de RK Parochie De Goede Herder, Emmen-EricaVerlenging van de avondklok noodzaakt tot wijziging van h

EMMEN - Anders dan gemeld gaat de Eucharistie woensdag 31 maart om 19.00 uur wél door in de H. Gerardus Majellakerk te Barger-Oosterveld. Reden: de wijding van de heilige Oliën door de bisschop, de zogeheten Chrismamis, is door de avondklok in de ochtend van Witte Donderdag.De Stille Aanbidding Witte Donderdag 1 april in de H. Pauluskerk te Emmen eindigt om 21.30 uur (en niet om 24.00 uur) zodat men voor de avondklok thuis kan zijn. U kunt tot 21.30 uur komen en gaan wanneer u wilt. Er is geen liturgie: u kunt in stilte bij de Heer waken en bidden. Voor deze Stille Aanbidding hoeft u zich niet vooraf aan te melden. De Paaswake van zaterdag 3 april om 22.30 uur in de H. Pauluskerk te Emmen vervalt. Deze zou anders tijdens de avondklok zijn.
Reageer!

EmmercomPASSION

EMMER COMPASCUUM - Op 28 maart (Palmpasen) kunt u om 19.30 uur the EmmercomPassion via livestream volgen vanuit de St. Willehaduskerk te Emmercompascuum. Al jaren nemen jongeren van de verschillende kerken in ons dorp het voortouw om op deze unieke wijze het lijdensverhaal van Jezus te vertellen. Normaal wordt het kruis door het dorp gedragen in een route van 5 kilometer.
Reageer!

Eucharistie vanuit de H. Gerardus Majellakerk te Barger-Oosterveld,

BARGER OOSTERVELD - Komende zondag 21 maart a.s. om 10.00 uur, NPO 2 via de KRO-NCRV is de Eucharistie vanuit de H. Gerardus Majellakerk te Barger-Oosterveld, Emmen. Celebrant is pastoor P.J.J. Stiekema, lectrice: mevrouw Sandie de Leeuw, organist: de heer Anton Lukassen met de cantores van het gemengd koor.
Reageer!

Bisschoppen komen met aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus

GRONINGEN?LEEUWRDEN - In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19), scherpen de bisschoppen in Nederland de al eerder getroffen maatregelen aan. Alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen worden tot 31 maart afgelast. Hiermee sluiten de bisschoppen aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM.
Reageer!

Kerkdienst Gerardus Majella live op NPO 2

BARGER OOSTERVELD - Aanstaande zondagmorgen zal voor de eerste keer dit seizoen weer een televisie kerkdienst van de Goede Herder Parochie in Emmen, Erica en Barger Oosterveld live op TV te zien zijn. De eucharistieviering vanuit de Sint Gerarduskerk in Barger Oosterveld begint om 10.00 uur. Tijdens deze dienst zullen de Schriftlezingen van de 2e zondag van de veertigdadentijd worden gelezen. Iedereen is van harte welkom.
Reageer!

Rieks en Sientje Wesseling en Herman Tappel

WEITEVEEN - Herman Tappel heeft zich 40 jaar verdienstelijk gemaakt als lid van het herenkoor. De locatieraad van de geloofsgemeenschap O.L.V. Koningin van de Vrede heeft dhr. Herman Tappel voorgedragen voor een toekenning van een door de Nederlands Sint-Gregorius Vereniging ingestelde onderscheiding bestaande uit een oorkonde, eremedaille en werd tijdens de v zal dit alles worden uitgereikt en opgespeld worden. Veertig jaar zingen in een koor voor de geloofsgemeenschap is fantastische periode.
Reageer!

Herman Muller 40 jaar koorzanger

WEITEVEEN - Op zondag 9 juni stond de geloofsgemeenschap van Weiteveen stil bij het feit dat dhr. Herman Muller zich 40 jaar verdienstelijk heeft gemaakt als koorzanger in de kerk.
Reageer!

Veel belangstelling voor Mariavesper Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zondag werd onder grote belangstelling weer de traditionele Mariavesper met processie door de tuinen rondom de RK Kerk in Emmer Compascuum gehouden met als voorganger Bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen/Leeuwarden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda