Koninklijke Onderscheiding voor Mevrouw Haaksema

EMMEN - Burgemeester Eric van Oosterhout reikte op vrijdag 8 november om 19.30 uur de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan mevrouw Joke Haaksema-Selles (70 jaar). Hij deed dat in woon-zorg- en expertisecentrum De Horst.


Mevrouw Haaksema heeft vrijwilligerswerk gedaan bij meerdere organisaties o.a. De Horst. Ze krijgt daar een lintje voor. Ook was ze mantelzorger. Door een afnemende gezondheid stopt ze met het vrijwilligerswerk.

Bij Treant in Emmen was mevrouw Haaksema vrijwilliger bij ‘De Horst’ van 2002-2016. Op die locatie wordt ook het lintje uitgereikt. Zij waste kleding van de bewoners, begeleidde de kaartclub en verrichtte allerlei hand- en spandiensten. Ook was ze mantelzorger voor één van de bewoners.

Daarnaast zette mevrouw Haaksema zich in voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten (handicap.nl). Ze was coördinator van de collecte in Emmen. En collecteerde zelf ook bij bedrijventerreinen.

Sinds de oprichting in 2006 was ze actief voor Hospice ‘Hof van Heden’. Ze voerde verschillende zorgtaken uit en hielp bij de fondsenwerving. Mevrouw Haaksema deed dit 13 jaar lang. In 2006 is ze bij het hospice als vrijwilliger begonnen.

Sinds 2014 is ze betrokken bij Woon- en zorgcentrum ‘Zuidermarke’. Daar ondersteunt ze de weekafsluiting. Bij de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) afdeling Emmen was ze aantal jaren actief als bestuurslid. Ze was ook lid van de commissie ‘lief en leed’en medeorganisator van de ledenmiddagen.(zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda