Ludiek afscheid marktmeester Marja Hemel

EMMEN â?? Maar liefst 30 jaar was Marja Hemel(66) uit Erica verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de wekelijkse markten in Emmen, Emmer Compascuum en Klazienaveen. Vanmorgen kwam daar op ludiek wijze een einde aan toen burgemeester Eric van Oosterhout haar bedankte voor alle inzet die zij in al die jaren voor de markten in de gemeente Emmen heeft verricht zoals administratie en nieuwe klanten een plek geven. Ook was zij belangrijk bij het coronaproof maken van de markten zoals dier op het moment kunnen worden gehouden.


Gezeten in een riksja werd de vertrekkende marktmeester door Ap Bos, voorzitter van de marktcommissie langs alle marktkramen werd geleid en bedolven werd onder veel attenties en goede woorden.


Marja Hemel was zeer verrast dat deze eer haar te beurt viel. ,,Zeker verrassend…., maar ik heb gewoon mijn werk gedaan. Ik kijk dan ook met een tevreden gevoel terug op de afgelopen 30 jaar, met minder mooie dingen, maar ook mooie momenten. Zo blijft mij altijd bij dat Emmen in 2013 werd uitgeroepen tot de mooiste markt van Nederland, maar ook dat wij een wens van een overleden trouwe marktbezoekster hebben kunnen vervullen door haar op weg naar haar laatste rustplaats nog een ritje over de markt te gunnen.”


Marja Hemel zal als marktmeester worden opgevolgd door Aad Verwer uit Klazienaveen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda