WKE 16 in slotfase op wilskracht naar de volle winst

EMMEN – In de zondag 2e klasse K leek de wedstrijd WKE 16 – Stadskanaal in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, maar het venijn zat duidelijk in de extra tijd waarin WKE 16 uiteindelijk de volle winst op het sportpark Grote Geert door een doelpunt van Brian Haak in de extra tijd.


De wedstrijd ging aanvankelijk wel gelijk op waarbij zowel WKE 16 als Stadskanaal voor de volle winst gingen. In de 26e minuut was het de thuisclub die de score opende via een Harold Wolters die na een goede aanval de bal van achteruit kreeg aangespeeld en voor een goede afronding zorgde. 1-0. Stadskanaal raakte daar niet echt van streek, want het bleef gewoon via snelle omschakelingen steeds gevaarlijk voor het doel van doelman Wim Kok die in het verloop van de wedstrijd ongewild uit tot man van de wedstrijd.

Na een 1-0 ruststand kwam Stadkanaal weer met veel zelfvertrouwen weer het veld in met onder anderen Wessel Klijnstra zal een stuwende kracht. In de 55e minuut krijgen de gasten uit Stadskanaal loon naar werken. Na een aanval over links werd de bal voorgetrokken op Luc Overdiep die voor open doel geen fout maakte en de 1-1 scoorde. Daarna begon doelman Wim Kok uit te groeien tot man van de wedstrijd met enkel miraculeuze redding. Eerst wist hij een vrije bal uit de hoek te ranselen was hij ook reactiesnel bij de tweede bal.

Ferdy Poelman, de topscoorder aller tijden bij WKE kwam in het veld voor de geblesseerde Milan Schipper, kreeg daarna ook nog een drietal kansen voor open doel maar zijn vizier stond steeds te hoog. Aan de andere kant wist Wim Kok met een wereld redding een van dichtbij ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen. Uiteindelijk was het Brian Haak die in de laatste minuut van de extra tijd de 2-1 binnen schoot.

Harm Hendriks en Jozef Brink(11) probeerden met vereende kracht Luc Overdiep van de bal te zetten. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda