EHS’85 knokt zich naar achtste overwinning

EMMERSCHANS EHS 85 heeft de achtste overwinning op rij te pakken. Thuis tegen vv Wijster werd het 1-0. Het is de tweede week op rij dat - de Schanskers - van de op dat moment nummer twee winnnen. Van sprankelend voetbal was zondagmiddag geen sprake. Wel was er veel strijd van beide zijden maar van een goede wedstrijd was totaal geen sprake. Het spel golfde op en neer en er waren sporadisch kansen voor de thuisclub. De gasten uit Wijster konden ook geen potten breken en kwamen tot precies nul schoten op doel. Tegenvaller de eerste helft was het uitvallen van Nelis ten Velde die zijn enkel blesseerde.

De tweede helft was EHS’85 iets meer bij machte om de aanval te zoeken en dit leverde enkele kansen op, zoals Daniek Camies die de lat trof en Andrej Alilovic die in de rebound de keeper niet kon omzeilen. EHS’85 probeerde via backs Joey Franke en Marco Hemels de bal via de flanken voor te krijgen. Een van de acties van Joey Franke strandde doordat Wijster een overtreding maakte. De vrije bal werd opgeëist door aanvoerder Eberhard en hij schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek, keeper kansloos en 1-0 voor EHS’85.

De laatste vijf minuten leek het billen knijpen voor de thuisploeg maar Wijster kon geen vuist meer maken en zo floot de prima leidende scheidsrechter Assen na ruim 90 minuten voor het einde. De achtste overwinning voor EHS’85 dat volgende week op bezoek gaat bij DVC’59 uit Nieuw-Dordrecht.