AMATEURVOETBAL

Yuri Rose zet De Graafschap op rozen

EMMEN - FC Emmen heeft het thuisduel tegen De Graafschap met 2-1 verloren. Matchwinner was Yuri Rose die met zijn twee goals de Doetinchemmers naar de top van de ranglijst schoot. Voor FC Emmen was Hans Denissen met een van zijn onderhand befaamde vrije trappen succesvol. Gelet op de stand was elk punt dat FC Emmen tegen De Graafschap zou behalen een bonuspunt maar hoewel de 1-2 uitslag het verschil van achttien plaatsen recht deed konden de Emmenaren met opgeheven hoofden afscheid van het publiek nemen. Er was negentig minuten lang voor een goed resultaat gevochten en het was erg dicht bij een gelijkspel. De schotvaardigheid van Yuri Rose gaf uiteindelijk de doorslag waar tegenover FC Emmen weer een geslaagde toverbal van Hans Denissen stelde.

Sp. Zweeloo in laatste seconde naast nummer twee VV Vitesse?63

KOEKANGE ? Net als vorig seizoen sleepte Sportclub Zweeloo ??n punt uit het vuur in Koekange bij VV Vitesse?63, de huidige nummer twee van de ranglijst (4C). Er was zaterdag sprake van een zeer doelpuntrijke wedstrijd aan de plaatselijke Sportparklaan, want het werd 4-4. In de zesde minuut van de extra tijd werkte de ingevallen Rick Kiers de gelijkmaker alsnog over de doellijn, waarna een explosie van vreugde volgde. En dit na een 4-2 achterstand bij de rust. Eerder op de middag vonden ook Rick Hagenauw, Mauro Dos Reis en Arno Stevens het net.

Emmen D1 wint in Groningen

EMMEN - Op voorhand was het zeker een topduel, de wedstrijd tussen de nummers drie en twee van de 2de divisie F: GVAV D1 - Emmen D1. De winnaar zou in het spoor blijven van koploper FC Groningen D2. De fysieke, strijdvolle en spannende wedstrijd werd beslist in het voordeel van Emmen: 2-3. Dat GVAV geen kleine club is, dat was bij aankomst al duidelijk. Veel jeugdteams, overbezette kleedkamers en een sterk georganiseerde jeugdopleiding. Het heeft niet voor niets echte KNVB-sterren daarvoor. Ook de D1 van GVAV was goed bezig. Het zette goede uitslagen neer in de competitie, en bleek een sterk elftal.

Nipte overwinning voor NWVV

NIEUW WEERDINGE - In de zaterdag 6e klasse E speelde NWVV uit Nieuw Weerdinge zaterdagmiddag op haar eigen sportpark tegen Wildervank en de mannen van trainer Jan Wardenburg wonnen dit duel nipt met 1-0. De gasten uit Wildervank hadden aanvankelijk wel het betere van het spel, maar echte kansen wist het zich niet te cre?ren. De eerste helft werd er dan ook niet gescoord. Echte kansen werden er door beide partijen ook niet uitgespeeld. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. NWVV kreeg meer vat op het spel van de mannen uit Wildervank