AMATEURVOETBAL

Remise Drenthina in matige wedstrijd

EMMEN - Voorafgaand aan de wedstrijd was er even onduidelijkheid of Michiel Sanders fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen. De ervaren doelman kampte met rugklachten en het leek er even op dat reservedoelman en keeperstrainer Peter Louissen zijn pupil moest gaan vervangen. Na de warming-up bleek Sanders toch fit genoeg om aan de pittige thuiswedstrijd tegen Buitenpost te starten. De Friezen kenden een moeizame en grillige start in deze nog prille competitie en waren niet van plan om het de thuisploeg gemakkelijk te maken. De eerste fase van de wedstrijd was het van beide kanten vooral aftasten. Drenthina was de meest voetballende ploeg en de gasten hadden in fysiek opzicht een duidelijk overwicht. Vooral in aanvallend opzicht kwamen de frivole Drenthina-spelers meerdere malen tekort tegen de reuzen uit Buitenpost.
Reageer!

Drie punten voor Erica'86

GEESBRUG - In de 5de klasse C stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen VCG en Erica ?86 op het programma. Beide teams konden de punten goed gebruiken. Erica ?86 stond op plek 9 en VCG zelfs voorlaatste. Het was trouwens niet te zien dat beide teams de punten nodig waren, want de eerste helft begon matig. Er ging aan beide kanten veel mis en er werden weinig kansen gecre?erd. Pas in de 25ste minuut kreeg VCG de eerste kans. Er werd echter huizenhoog over geschoten door de spits van VCG.
Reageer!

S.V.B.C. en S.P.W. in evenwicht

BARGER COMPASCUUM ? In de zondag 5e klasse C kreeg SVBC bezoek van SPW en dit duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. In een beginfase van aftasten werd het tempo geschroefd door SVBC en dat resulteerde binnen tien minuten in vijf goede kansen. SPW kreeg in de tegenaanval plotseling een kans na een blunder in de verdediging van SVBC maar de keeper Gustin stond goed opgesteld. Kort daarop kopt Hummel uit een goede voorzet de 1-0 binnen. SVBC kreeg even later de mogelijkheid om 2-0 te scoren, maar liet deze onbenut. Uit de daaropvolgende counter die verdacht veel op buitenspel leek, scoorde Nanninga nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter negeerde.
Reageer!

Schoonebeek wint in eigen huis van Weerdinge

SCHOONEBEEK - in de zondag 4e klasse C stond Schoonebeek - Weedinge op het programma. Behalve een trainerswissel kende Weerdinge ook tegenslag op de heenweg, een auto-ongeluk met goede afloop (alleen een auto total-los maar geen persoonlijke ongelukken) was reden om een kwartiertje later te beginnen. De aspiraties van de Schoonebeekspelers werden daarmee nog meer op de proef gesteld maar bleven bewaard voor de wedstrijd. Een furieuze start was het devies van trainer Sijbom en wees baas in eigen huis.
Reageer!

SC Angelslo toont veerkracht

EMMEN - Zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd SC Angelslo-SV Mussel op het programma in 4c. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de onderste regionen en dus cruciaal voor de positie in het klassement. Dit alles bleek voor de ploeg uit Emmen niet helemaal duidelijk. Zeer slap begon Angelslo aan de wedstrijd en het werd op alle fronten afgetroefd door SV Mussel. Slordige passes, niet omschakelen en vooral niet aansluiten brachten Angelslo in grote moeilijkheden.
Reageer!

DVc'59 in slotfase onderuit

DWINGELOO ? Voor DVC?59 duurde de uitwedstrijd tegen Dwingeloo vijf minuten te lang. In de slotfase scoorde de thuisclub twee keer en stuurde DVC?59 terug naar Nieuw-Dordrecht met een 3-1 nederlaag. Dit betekende de derde nederlaag op rij. Lammert Kiers die Johan Piening als trainer heeft opgevolgd kon niet beschikken over Damian Vos, Nick Mink, Gert Mink (allen geblesseerd) en Nick Wanders die een familiefeest had. Dat betekende een enkel nieuw gezicht. Opvallendste was dat van Niek Mink. Vooral voor rust toonde hij aan aanvallend een aanwinst te zijn. Balvast en in staat kansen te forceren. Na rust zakte hij net als heel DVC?59 terug.
Reageer!

Sp. Zweeloo brengt streekderby tegen SC Elim tot goed einde

ZWEELOO ? Het eerste herenteam van Sportclub Zweeloo blijft zonder puntenverlies in eigen huis. De streekderby tegen promovendus SC Elim werd zaterdag nipt gewonnen. Diep in de tweede helft - negen minuten voor het offici?le einde - zorgde matchwinner Anne Hajes middels een vrije trap voor de verlossende 1-0. Door de winst steeg de ploeg van trainer Hans Pullen naar de derde plaats in 4C.
Reageer!

Bargeres in blessuretijd naast KSC

SCHOONOORD - Bargeres heeft het altijd moeilijk gehad in Schoonoord. Ook deze wedstrijd was daar opnieuw een voorbeeld van. Een eerste helft waarbij Schoonoord door sterk fysiek spel de roodhemden uit Emmen onder druk wist zetten. In de duels werden de grenzen verlegd door Schoonoord en ook toegestaan door scheidsrechter Anne Christ uit Nieuw Dordrecht. De Emmenaren wisten daarop niet te anticiperen en de 1?0 kwam niet uit de lucht vallen. Uit een corner ontstond een scrimmage in de 16 meter van Bargeres en de bal kwam daarbij voor de voeten van Jans Nijboer die vrij eenvoudig keeper Erwin Post van Bargeres kon passeren (20).
Reageer!

FC Dordrecht maatje te groot voor FC Emmen

DORDRECHT - Na de eerste zege een week eerder tegen AGOVV was de stemming in het Emmer kamp uitstekend maar na negentig minuten voetbal aan de Krommedijk in Dordrecht bleek het optimisme niet gerechtvaardigd te zijn. De 'Schapekoppen' maakten gehakt van de onthutsend zwak spelende Emmenaren en wonnen met liefst 5-0.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda