AMATEURVOETBAL

Emmen na strafschoppen verder in beker

EMMEN - De bekerwedstrijd tussen Emmen en het een klasse lager spelende Olyphia is in 0-0 ge?indigd. Strafschoppen waren dus nodig om de winnaar te kunnen bepalen. Emmen bleef aan de goede kant van de score. De negende strafschop van Emmen bleek de beslissende. In de 'gewone' wedstrijd liet Emmen veel kansen onbenut. Met name de doelman van de ploeg uit Noordwolde verkeerde in een uitstekende vorm.

DVC '59 ten koste van Pesse naar volgende bekerronde

PESSE ? DVC?59 heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende bekerronde door met 0-2 bij Pesse. Door blessures en vakantie ontbraken er een zestal basisspelers. Dat DVC?59 over een goede bank beschikt bleek, de vervangers deden het stuk voor stuk naar behoren. Al na een kwartier werd de score geopend. Damian Vos tikte de bal binnen na goed aangeven van Niek Mink. DVC?59 verzuimde vervolgens afstand te nemen. Pesse kende met name na rust een goede fase. Arnaut Vos en Michel Brus waren niet in staat om doelman Richard Menzen te passeren. Een kwartier voor tijd maakte Nick Wanders met een knappe individuele actie aan alle twijfels een eind, 0-2.

SC Erica heeft veel moeite met vijfdeklasser SVZ

ERICA - SVZ bleek allesbehalve een zachtgekookt eitje voor SC Erica te zijn. De vier klassen lager spelende ploeg uit Zeijen hield het hoofd een uur lang boven water. Daarna lukte het Erica wel om te scoren: 3-1. Tony Visker, Jorik Beukers en Peter Oost maakten de doelpunten voor Erica in Zeijen. Voor de thuisploeg scoorde Jelmer Berendsen.

WKE ruim langs Ruinen

EMMEN - Zoals verwacht had WKE geen moeite met Ruinen. Het klassenverschil werd ook in cijfers uitgedrukt: 8-2. Bij rust had WKE al vier keer gescoord. Joseph Oosting en Erik Eleveld namen elk drie doelpunten voor hun rekening. Henk Bakker en Robin Demeijer waren ook succesvol.