Benjamin Borgers wint Gouden Helm speedway in Belgi

HEUSDEN-ZOLDER - Op zondag 6 september heeft de 22-jarige Nederlandse speedwaycoureur, Benjamin Borgers uit Blijham de internationale Gouden Helm speedwaywedstrijd in het Helzold-stadion te Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. Onder het toeziend oog van ruim 1.500 speedwayliefhebbers wist Borgers in een sterk deelnemersveld met rijders uit Duitsland, Groot-Brittanni?, Itali? en Hongarije na 20 spannende heats, een halve finale en een spectaculaire finale de Gouden Helm mee te nemen naar Blijham. Ook Jeroen van der Veen uit Pesse plaatste zich voor de spec-taculaire finale. Helaas kwam Van der Veen onfortuinlijk ten val, waardoor hij genoe-gen moest nemen met een vierde plaatst.


Bij de 125cc Specials was er in het Helzoldstadion met een tweede plaats succes voor Desiree Korvenmaker. Deze jongedame heeft het publiek versteld  doen staan van haar lef en doorzettingsvermogen. Op zondag 13 september zal in Lelystad de vijfde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Speedway verreden worden.

Tijdens deze wedstrijd zal Gouden Helm winnaar Benjamin Borgers het onder andere gaan opnemen tegen de leider in de tussenstand Jannick de Jong, Henk Bos en Henry van der Steen.  Internationaal ge-zien wordt de nodige concurrentie verwacht van Thomas Sörensen (Denemarken) en Bernd Dinklage (Duitsland). De training in Lelystad begint om 11.00 uur en om 13.00 uur zal het startlint voor de eer-ste heat omhoogschieten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda