Twedo (zat) wint van SVBO(zat)

BARGER POOSTERVELD - Vandaag tegenover elkaar in de titanenstrijd om het kampioenschap, SVBO en Twedo. Beide ploegen moesten vandaag een positief resultaat neerzetten om nog enig uitzicht te houden op de titel in de 6e klasse. Beide ploegen begonnen dan ook overtuigend van hun krachten aan de wedstrijd. Het spel ging over en weer en een ieder kreeg een mager kansje om op voorsprong te komen. Rond de vijf en twintigste minuut waren het toch de Tweelingdorpenaren die op voorsprong kwamen door na een afgeketste voorzet de keeper te verschalken vanaf 20 meter van het doel.
Het duel bleef boeiend voor de rust en op slag van rust zat er misschien wel een strafschop in voor SVBO. Na een leuke combinatie werd de spits van SVBO aangespeeld in het strafschopgebied. Wanneer deze de bal aan nam in de loop kwam er een been voor de spits zijn loopweg en ging deze neer. Dat de scheenbeschermer van de beste man geraakt werd kon zelf de keeper van SVBO bevestigen, maar toch oordeelde de scheidsrechter anders: geen strafschop. De ploegen gingen de rust in met 0–1 stand in het voordeel van Twedo.

Na een lekker kopje thee en hier en daar een sigaret kwamen de elftallen het veld weer op. SVBO gebrand om toch nog de overwinning binnen te brengen en Twedo om de voorsprong veilig te stellen. Hierdoor was het misschien toch wel dat SVBO iets feller aan de tweede helft begon en hier en daar een kansje wist mee te plukken. Helaas voor de Oostervelders kon dit niet leiden tot de gelijkmaker.

En zoals menig voetbalwet voorschrijft: Wanneer jij hem niet maakt, zullen zij hem wel maken. Twedo kwam erdoor door wat aardige combinaties op het middenveld, waarna de linksbuiten een voorzet kon bereiden die een speler van Twedo bereikte op iets verder dan 16 meter. Deze haalde genadeloos uit en de keeper bleek kansloos. 0-2 waar het toch leek dat SVBO misschien wel in de wedstrijd leek te sluipen.

Na de 0-2 ging SVBO volledig op de aanval spelen en dit was ook aan het spel te zien. Op het middenveld vielen grote gaten voor beide ploegen en er was niet veel van het voetbal over. Toch wisten beide ploegen geen enkele kans meer te benutten en bleef het bij een toch wel verdiende overwinning van Twedo op het sportpark van SVBO.(zie ook fotoboek)