Atletiek

Marathonloopster Andrea Deelstra had een droom

KLAZIENAVEEN - Vrijdagavond werd in de Witte Olifant in Klazienaveen de aftrap gegeven voor het Drenthe loopfestijn dat aanstaande zondag in Klazienaveen plaatsvindt. Nadat burgemeester Eric van Oosterhout de eer had om de avond te openen en vrijwilliger Karel van de Sleen de zilveren speld van de Marathon Klazienaveen kreeg opgespeld wegens zijn inzet vanaf 1984 als masseur voor de lopers. Ook Jan Venhuizen werd als Mister Marathon van Klazienaveen even gevraagd naar zijn verwachtingen op de halve marathon en hij had er een goed gevoel over. Ook Fanos Tekle uit Ethiopië, de winnares van de 10 km in 2016 was met haar manager Kees Zwaan al in Klazienaveen aanwezig.
Reageer!

Kenianen heersen op de marathon en de halve marathon

KLAZIENAVEEN - De organisatie van het Drentse Loopfestijn hoopt dat op de halve marathon bij de vrouwen de Keniaanse Tabitha Gichia het record zou verbreken, maar na een goede eerste ronde won de 26 graden warmte het van de atlete.
Reageer!

Heroïsche marathonstrijd in straten van Klazienaveen

VB atleet Bertus Veenstra brengt Nederlands record halve marathon op zijn naam KLAZIENAVEEN – De keniaan Dickson Kurui is winnaar geworden van de 34e Drenthe Marathon. Door de extreme warmte werd het heroïsche strijd in de straten rondom Klazienaveen. Vanaf de start namen de Keniaan en de debuterende Marokkaan Mohammed Koula heel snel een grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld.
Reageer!

Andrea Deelstra bereid jeugd voor op loopfestijn Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Olympisch marathonloopster Andrea Deelstra was vanmiddag in Klazienaveen aanwezig om een groepje jeugdige deelnemers voor te bereiden op het Loopfestijn Klazienaveen dat aanstaande zondag zal plaatsvinden. De clinic voor basisschoolleerlingen werd gegeven op hardloopbaan De Luna op sportpark De Planeet in Klazienaveen.
Reageer!

Natuurbad Zandpol is weer klaar voor nieuwe zwemseizoen

ZANDPOL - De vrijwilligers van de woensdagmorgenploeg krijgen ook dit voorjaar op de woensdagmorgen weer welkome hulp van leerlingen van de Nieuwe Veste uit Coevorden. Er worden op deze manier allerlei kleine maar ook grotere klussen goed aangepakt
Reageer!

E.A.C. De Sperwers start met Sportrusten

EMMEN - In juni start er weer een nieuwe cyclus van trainen met Sportrusten bij E.A.C. De Sperwers. Ideaal voor hardlopers die zich willen voorbereiden op de halve of hele marathon met slim trainen en rustig ademen. De aftrap van Sportrusten vindt plaats op de atletiekbaan van E.A.C. De Sperwers.
Reageer!

25 jaar Schoolatletiek in Emmen

EMMEN - Van 8 tot en met 18 mei wordt door E.A.C. De Sperwers in samenwerking met het Carmel College voor de 25e keer het schoolatletiekfestijn georganiseerd voor basisschoolleerlingen van Emmen en omstreken. In 1992 werd voor de eerste keer een schoolatletiekfestijn georganiseerd door de Emmer Atletiek Club de Sperwers. Dit jaar wordt een groots jubileum gevierd.
Reageer!

Halve marathon en bedrijvenloop bij De Viersprong

EMMER-COMPASCUUM - De buurtvereniging De Viersprong tekent opnieuw voor de organisatie van een hardloopwedstrijd, die zondag 30 april wordt afgewerkt. Hoofdmoot van het programma is een halve marathon, die om 13.40 uur van start gaat.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda