Center blessures kost EBV Mustangs U14-1 de koppositie

EMMEN - De ze wedstrijd is de opmaat naar het kampioenschap in de competitie. Assist is de te kloppen tegenstander. Ziekte, afwezigheid en blessures van de centerspelers nekt het spel van Mustangs spelers zodanig dat de Center spelers van Assist nagenoeg vrij spel hebben. Eindstand is dan ook een nipte overwinning voor Assist: 55-57.

Na een flinke rustperiode van wedstrijdspelen moeten de Mustang spelers Jasper Wiegman, Jeroen Andre Groen in ’t Woud, Mats van der Staay, Mateja Batanjski, Mathijs van den Hengel, Roan Fransen en Jurre van der Staay het ritme weer op pakken. Ditmaal zonder centerspelers Briyan Bos en Kees Venema. Coach Paul Kardijk is één van de scheidsrechters waardoor trainer Erik van der Staay het coachen overneemt.

Flitsende eerste en tweede kwart
Met volle energie storten de Mustang spelers zich op de wedstrijd, waarbij ze zich realiseren dat dit de opmaat voor het kampioenschap gaat worden. Met 8 teams in de U14-1 competitie staan ze momenteel eerste en Assist derde. Echter men weet dat Assist een geduchte tegenstander is waar al twee keer eerder van is verloren. Ondanks dit besef ziet het begin er veelbelovend uit. Het eerste kwart wordt met een voorsprong van 10-6 door de Mustangs afgerond. Men is aan elkaar gewaagd gezien de lage scores. Het tweede kwart voert de Mustangs het tempo op en dit brengt hun in het eigen spelinitiatief. Dit betaalt zich uit in in het einde van het tweede kwart met een voorsprong van 32-23.

Zwaar derde kwart en noodlottig einde
Het derde kwart is vaak het zwaarst. De Mustangs moeten dan uit rust weer het snelle pass ritme op pakken dat al vaker tegen heeft gezeten. Ook de bekende “deksel op de bucket” fenomeen doet zich weer voor. Assist weet hier goed op in te spelen en komt voorbij door het derde kwart met 40-42 in hun voordeel te beslissen.Het vierde kwart komen de Mustangs echter weer langs zij. Door onder andere goed verdedigingswerk van center Wiegman op de centers van Assist blijft het voor Assist moeilijk scoren. Totdat …. het noodlot toeslaat.

Jasper Wiegman wordt bedolven onder 2 Assist spelers en moet daardoor geblesseerd de wedstrijd verlaten met nog ruim 5 minuten speeltijd. Met nog 6 spelers voor de Mustangs en een volledige teamwissel voor Assist, ziet dat er niet florissant uit. Kranige verdediging van de Mustangs en flink storen op de scorende pogingen van Assist centers houdt de wedstrijd nog lang in spanning. Met een voorsprong van 52-48 voor de Mustangs en nog een kleine 4 minuten op de klok, lijkt een wonder misschien nog te ontstaan. Vermoeidheid nekt uiteindelijk en zoals gezegd het gemis aan de centerspelers. Langzaam komt Assist op gelijke hoogte en zullen er tactische beslissingen genomen moeten worden. Storen in het spel en fouten maken zullen uiteindelijk de doorslag moeten geven. Met nog 13 seconden op het bord en een stand van 55-57 voor Assist, wordt nog een uiterste krachtinspanning geleverd met de hoop op driepunter Roan Fransen. Helaas. Eindstand: 55-57 Volgende wedstrijd tegen Dyna ’74 te Heerenveen Abe Lenstra stadion, 25-3-2017.