Beperkingssport

Julius Kade voor twee seizoenen naar FC Emmen

EMMEN - FC Emmen heeft Julius Kade voor de komende twee seizoenen vastgelegd. De 25-jarige Duitse aanvallende middenvelder komt over van SV Wehen Wiesbaden. De geboren Berlijner doorliep de jeugdopleiding van Hertha BSC en tekende in 2019 bij stadsgenoot Union Berlin. De meeste wedstrijden speelde hij vervolgens voor Dynamo Dresden, waarmee hij kampioen werd in de 3. Liga. In de zomer van 2023 tekende hij bij Wehen Wiesbaden in de 2. Bundesliga.
Reageer!

GEHANDICAPTENSPORTCLUB EMMEN VIERT 50 JAAR BESTAAN

EMMEN - De GSC Emmen is in Maart 1966 opgericht op initiatief van de toenmalige wethouder Zegering Hadders. In de eerste jaren werd er aan zitvolleybal, zwemmen en tafeltennis gedaan. In de jaren '90 kwamen daar atletiek wheelen, rolstoelbasketbal en luchtbuksschieten bij.
Reageer!

Dutch European Handbike Competition in Emmen

EMMEN - Op zaterdag 2 en zondag 3 juli a.s. wordt de Dutch European Handbike Competition (EHC) georganiseerd in Emmen. Het Dutch EHC is een geheel weekend vol wedstrijden voor handbikers. Vrijdag 1 juli vinden de ontvangst en inschrijving plaats, zaterdag 2 juli worden de tijdritten verreden en zondag 3 juli de criteriums. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek. Met deelnemers uit heel Europa belooft het een mooi spektakel te worden! Het evenement wordt georganiseerd door een samenwerking vanuit verschillende partijen, te weten WSV Emmen, GSC Emmen, het wielerplatform Drenthe, SportDrenthe, Drenthe beweegt/ platform Aangepaste Sport. Deze partijen hebben zich verenigd in de Drentse Paracycling Organisatie. De wedstrijd is een onderdeel van het wedstrijdprogramma vanuit de European Handcycling Federation (EHC). De 2016-editie is de eerste in Drenthe georganiseerde Paracycling wedstrijd, maar wat betreft alle partijen is het een opmaat naar een meerjarig programma, dat in 2018 zou kunnen uitmonden in het WK Paracycling.
Reageer!

Europese handbikekampioenschappen naar Emmen

EMMEN - Op zondag 1 juli vindt in Emmen het EK Handbike plaats georganiseerd door, Sport Drenthe, Drenthe Beweegt, WSV Emmen, GSC Emmen, Eurpean Handbiking en de UCI.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda