BETAALD VOETBAL

FC Emmen boekt eerste zege sinds 27 november

Emmen - Het lukte niet in december en ook niet in januari, maar de laatste kans in februari leverde dan eindelijk een overwinning op voor FC Emmen: De Drentse ploeg won na negen duels zonder zege met 2-0 van Cambuur Leeuwarden. Maikel Kieftenbeld (voor rust) en Joey Konings (in de tweede helft) zorgden voor de treffers. Door de zege blijft FC Emmen weliswaar 12e in de Keuken Kampioen Divisie, maar is het gat richting de play-offs verkleind. Op dit moment staat VVV-Venlo op de laatste playoff-plek met 38 punten uit 27 duels. Emmen heeft 36 uit 26.
Reageer!

Eretegel voor Michel van Oostrum

emmen - Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen -SC Cambuur aanstaande vrijdag zullen we de derde eretegel voor de hoofdingang van het stadion onthullen. Deze eretegel wordt gelegd voor Michel van Oostrum.Michel van Oostrum speelde van 1990 tot 1993 en van 1995 tot 2002 voor onze club, veelal als spits. Met 339 wedstrijden en 196 doelpunten is hij de speler met de meeste wedstrijden en de meeste doelpunten voor FC Emmen. Eerder deze maand werd bekend dat Van Oostrum aan de slag zal gaan met het samenstellen van een -nieuw- team: oud-FC Emmen.
Reageer!

Tygo Land schiet machteloos FC Emmen dieper in moeras

VOETBAL - Fred Grim was vorige week na het gelijkspel tegen FC Eindhoven blij met het punt, want met dat punt kon hij na zes nederlagen op rij 'verder'. Maar na vanavond is hij terug bij af. Bij Jong PSV, dat net als Emmen al weken niet had gewonnen, leed de Drentse ploeg een kansloze nederlaag: 3-0.De grote man van de avond werd overigens wel een Drent: Tygo Land scoorde twee keer en drukte Emmen nog verder in het moeras.
Reageer!

René Dale treedt toe tot bestuur FC Emmen

EMMEN - Het bestuur van FC Emmen wordt uitgebreid met Rene Dale. Daarmee bestaat het bestuur van de club nu uit de 59-jarige ondernemer en de al langer zittende Herman Harms en Henk Brink. Rene werd geboren in Oude Pekela en groeide op in de stad Groningen, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot vestigingsdirecteur van Reining Transport. Na een uitstapje bij Penske in Coevorden, kwam hij in 2004 bij de Fritom-groep, waar hij nog altijd CEO is van innovatief logistiekdienstverlener Oldenburger|Fritom.
Reageer!

FC Emmen huurt Vicente Besuijen

EMMEN - Vicente Besuijen speelt de rest van dit seizoen voor FC Emmen. De 22-jarige snelle vleugelspits komt op huurbasis over van Aberdeen FC. Besuijen kwam in 2010 bij de jeugd van Ajax en sloot twee jaar later aan bij de jeugdafdeling van FC Volendam. Via AS Roma kwam hij in 2020 bij ADO Den Haag, waar hij zijn debuut maakte in het eerste elftal. Sinds 2022 staat hij onder contract bij het Schotse Aberdeen, dat hem in de tweede helft van vorig seizoen verhuurde aan Excelsior.
Reageer!

Darren Buffonge op amateurbasis bij selectie FC Emmen

EMMEN - Darren Buffonge sluit de rest van dit seizoen op amateurbasis aan bij de eerste selectie van FC Emmen. De 25-jarige Engelse middenvelder liep sinds november stage bij de ploeg van trainer Fred Grim en wordt nu bij de selectie gehaald. Buffonge speelde hiervoor in Nederland bij Telstar en NAC Breda.
Reageer!

Faris Hammouti naar FC Emmen

FC Emmen heeft Faris Hammouti vastgelegd. De 26-jarige Nederlandse Marokkaan tekent een contract tot de zomer van 2026 op De Oude Meerdijk. Hij kan zowel op het middenveld als op rechtsback uit de voeten. Hammouti kwam op jonge leeftijd bij Feyenoord en doorliep daar de hele jeugdopleiding. In 2017 maakte hij de overstap naar Almere City, waarvoor hij tot 2022 in 119 duels zijn opwachting maakte. Sinds 2022 stond hij onder contract bij FC Den Bosch, vorig seizoen kwam hij tot 34 optredens.
Reageer!

Supporters brengen oud clublied terug naar De Oude Meerdijk

AEMMEN - Bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op zaterdag 13 januari wordt het oude clublied van amateurvereniging vv Emmen nieuw leven ingeblazen door supporters van FC Emmen, de betaald voetbalclub die in 1985 ontstond uit de amateurvereniging. Bij het 75-jarig jubileum van de club in 2000 werd het lied al opnieuw tot leven gebracht door supporter Robin de Vries. Nu het 100-jarig jubileum van het voetbal op de Meerdijk nadert, grijpen supporters terug naar het verleden en brengen ze dit lied opnieuw naar het stadion.
Reageer!

Henk Brink neemt plaats in bestuur FC Emmen

EMMEN - Het bestuur van FC Emmen wordt per 1 januari aangevuld met Henk Brink, die daarin zal samenwerken met medebestuurslid Herman Harms. Samen met de directie zullen zij als bestuur de club aansturen. Op termijn zal het bestuur worden aangevuld met een derde bestuurslid. Henk Brink beschikt over ruim twintig jaar bestuurlijke ervaring en loopt inmiddels ruim vijftien jaar mee in de (provinciale) politiek. Daarmee kan hij ook een rol spelen in de plannen voor het nieuwe stadion.
Reageer!

Directe promotieplaatsen raken uit zicht voor FC Emmen na derde nederlaag op rij

EMMEN - Hevig balend liep Lucas Bernadou na het laatste fluitsignaal richting de kleedkamer. Zijn voetballende oplossing in de blessuretijd van de eerste helft zorgde niet alleen voor balverlies, maar ook voor de enige treffer in het laatste thuisduel voor de winterstop tegen concurrent Roda JC. De formatie uit Kerkrade hield na rust, met enig kunst- en vliegwerk, stand en boekte daardoor een zeer belangrijke zege.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda