Eindstand bridge kampioenschappen tweede divisie paren.

EMMEN/ZWOLLE - De uitslag is bekend van de bridge kampioenschappen tweede divisie paren. Dit is het hoogste competitieniveau van Noord en Midden Nederland. Deze competitie vond plaats in Zwolle. Tijdens twee weekenden werden er 40 spellen per dag gespeeld: in totaal 160 spellen. Dit is voor de meeste bridgers een te grote hoeveelheid spellen.

Normaal gesproken speel je 24/28 games tijdens een speelmoment. Het paar Jan Derks/Tim Wubbels nam hieraan deel met Jaap Mulders als vaste invaller, allen lid van de Emmer Bridge Vereniging. Vijf jaar geleden deden Jan en Tim ook mee en toen eindigden zij stijf op de laatste plaats en degradatie was het gevolg. Dit seizoen verliep het totaal anders.

Na het eerste weekend stonden de heren op de eerste plaats. Dit was een ongelooflijk resultaat: het is heel lang geleden dat een Drents paar zo hoog stond in de Tweede Divisie. Zij waren dit jaar tevens het enige paar/team als vertegenwoordiging van de provincie Drenthe.

Uiteindelijk zijn de leden van de Emmer Bridge Vereniging op de vierde plaats geëindigd. Mogelijk tegenvallend m.b.t. de eerste plek in de tussenstand, maar vooraf hadden de mannen hier direct voor getekend. Sinds het 28 jarige bestaan van EBV zijn er weinig EBV paren zo hoog geëindigd in de eind- en tussenstand. De heren waren kortom enorm tevreden met dit behaalde resultaat. Eindelijk weer een Drents bridgepaar/ team dat zich weet te handhaven in de Tweede Divisie!


Een actie foto gemaakt door Rietje Malesteinvlnr: Jaap Mulders, Jan Derks, Tim Wubbels gemaakt door Ruud Wolbers

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda