Dammen

Nationale primeur in damdorp Westerhaar

WESTERAAR – Niet alle belangstelling naar wereldkampioenen als Roel Boomstra en Alexander Schwarzman. Witte van Moort zet begin februari in Westerhaar de toppers uit de tweede en derde categorie tegenover elkaar aan het dambord. Een primeur. Nooit eerder hadden spelers met een rating onder de 1100 punten een eigen nationaal kampioenschap. “In de dammerij is te weinig aandacht voor de breedtesport”, zegt voorzitter Niek Kloppenburg van Witte van Moort.
Reageer!

Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Na het vrije competitie weekend i.v.m. de interland verplichtingen in het kader van de EK-Kwalificatie 2020 in de landen Zweden, Oostenrijk en Noorwegen, worden dit weekend de competities weer hervat. In mijn laatste bericht over de HSG Nordhorn-Lingen kon ik nog vertellen over een gelukkige overwinning op de HC Elbflorenz uit Dresden met 23-22, waardoor de HSG weer omhoog kan kijken.
Reageer!

Roel Boomstra wereldkampioen dammen

DEN HAAG - Dammer Roel Boomstra, tevens oud-inwoner van Emmen en speler van Hijken DCT, is vandaag wereldkampioen geworden op het WK dammen in Den Haag. De 23-jarige Boomstra die tegenwoordig in Groningen woont is de eerste Nederlandse wereldkampioen dammen sinds 1984. Hij nam het vandaag in de finale op tegen de 18-jarige Jan Groenendijk.
Reageer!

Nederlands kampioen dammen krijgt rijles

EMMEN - Nederlands kampioen dammen is afgelopen zaterdag aan zijn rijles begonnen. De start was bij autobedrijf Misker die al een aantal jaren sponsor is Hijken DTC. Dit is de damclub met een aantal wereldtoppers waar iedere damclub in Nederland bang voor is. De 22-jarige Roel Boomstra, die nog geen rijbewijs heeft, is hier ook eentje van.
Reageer!

Georgiev wereldkampioen

EMMEN - In een zinderende finale had Jan Groenedijk de wereldtitel voor het grijpen. Nadat Georgiev afgestopt was door Wouter Sipma en Roel Boomstra niet kon winnen van Ganbaatar had Groenendijk een winnend eindspel op het bord gekregen.
Reageer!

Groenendijk en Boomstra naderen Georgiev

EMMEN - De strijd om de wereldtitel is weer geheel open. In een spectaculaire voorlaatste ronde wonnen zowel Boomstra als Groenendijk. Georgiev werd afgestopt door Erdenebileg. In de laatste ronde kan Wouter Sipma een hoofdrol spelen in de partij die hij dan tegen wereldkampioen Alexander Georgiev speelt. Boomstra en of Groenendijk moeten dan wel winnen.
Reageer!

Groenendijk blijft aan kop

Geen veranderingen in de stand. EMMEN - In de ochtendronde werd er zeer spectaculair gespeeld. De koplopers Georgiev en Groenendijk zochten beiden de strijd in hun onderlinge partij. Georgiev nam een voorpost in die veel spanning opleverde.
Reageer!

Georgiev aan de leiding

EMMEN - In een bijzonder spannende 16e ronde veroverde de Rus Alexander Georgiev de leiding. Georgiev oefende grote druk uit op Samb met een kerkhofaanval. De Senegalees wist de druk niet te weerstaan en moest een schijf offeren.Georgiev maakte het daarna vakkundig af.
Reageer!

Jan Groenendijk blijft op kop

EMMEN - In een spannende 13e ronde miste de 17-jarige Wageninger Jan Groenendijk een goede kans om uit te lopen op de rest van het veld. Jan Groenendijk koos onvervaard de aanval tegen de Mongoliër Erdenebileg. Hij kwam in een vrijwel gewonnen stand te staan, maar koos voor een plan dat niet won. Erdenebileg wist daardoor nog net te ontsnappen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda