Pals groep E&O pakt koppositie ondanks gelijkspel

GELEEN - Een punt verliezen en toch met een dubbel gevoel in de bus stappen terug naar Emmen. Zo ging het zaterdagavond bij de heren van Pals groep E&O die in het sportcentrum Glanerbrook te Geleen aantraden tegen Vos Investment Lions. Het werd uiteindelijk een 33 ? 33 gelijk spel na een 17 ? 18 ruststand. Het is het tweede puntverlies voor de emmenaren dit seizoen. Eerder werd er in en tegen Volendam gelijk gespeeld. Al werd dat eerder gezien als een winst dan als een verliespunt. Maar omdat koploper Volendam zich uit verslikte in de Noord Hollandse derby tegen Aalsmeer is Pals groep E&O nu alleen koploper in de ere divisie.
E&O begon goed aan de wedstrijd en nam een drie punten voorsprong, 3 – 6, 7 – 10 en 8 – 11. De thuisploeg kwam vervolgens terug tot 11 – 11 en in het verdere verloop van de eerste helft ging het gelijk op. Toch was het de formatie van trainer Peter Portengen die met een voorsprong de rust in ging 17 – 18.

Door een twee minuten straf in de slotfase van de eerste helft voor E&O speler Erik Huizing begonnen de emmenaren in de tweede helft met een man minder. De Lions profiteerden direct van de overtal situatie en kwamen van een achterstand op voorsprong,21 – 19. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en er ontstond een spannende gelijkopgaande strijd. Voor het publiek was er genoeg te beleven.

Briljante momenten werden afgewisseld met hele slechte momenten. E&O knokte zich weer naast de Lions (22 – 22) maar moest vervolgens toch weer het initiatief bij de thuisploeg laten, 27 – 24. Maar veerkracht is misschien wel het credo van Pals groep E&O dit seizoen. Nooit opgeven en altijd blijven strijden voor een goed resultaat. Dat resulteerde dan ook in een 27 – 29 voorsprong.

Vanaf de 23ste minuut moest E&O het doen zonder Jan Gerald Mulder. De opbouwer kreeg bij een 30 – 31 stand een directe rode kaart van het arbitrale duo van Dijk/Wijtenburg. Hij zou bij een aanval van de Lions een tegenstander in het gezicht geraakt hebben. Lichteveld bracht de Lions in overtal weer op gelijke hoogte. Met twee treffers van Iso Sluijters (31 – 33) leek het erop dat de punten toch nog mee terug gingen in de bus van Lanting Reizen. Maar niets was minder waar. Lions coach Rymanov haalde zijn keeper naar de kant en bracht, niet zonder succes, een zevende veldspeler. De wisseling werkte en de Lions kwam alsnog langszij, 33 – 33.

Ondanks dat Pals groep E&O door het verlies van Volendam in en tegen Aalsmeer nu alleen aan de leiding gaat in de ere divisie voelt het gelijke spel toch als een puntverlies. Aan de andere kant, de formatie van trainer/coach Peter Portengen heeft alles nog in eigen hand om als winnaar de reguliere competitie af te sluiten. Voor komende zaterdag 16 januari stond in Emmen het thuisduel tegen Bevo op het programma. Deze wedstrijd wordt echter verplaatst i.v.m. het kwalificatietoernooi van het Nederlands team in het Belgische Hasselt. Wanneer de wedstrijd nu gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

Vos Investment Lions – Pals groep E&O 33 – 33 (17 – 18)
Scores Pals groep E&O: Erik Huizing 8, Leon van Schie 7, Remco Hagen 5, Jan Gerald Mulder 5, Iso Sluijters 4, Joeri Verjans 2, Merijn de Vos 1, Karim Tamim 1.