Motorsport

C-finale het hoogst haalbare voor motorcoureur William Kruit in Frankrijk

TAVAC (FR.) - Na een autorit van ongeveer 14 uur arriveerde motorcoureur William Kruit afgelopen vrijdag in het zuid Franse stad om deel te kunnen nemen aan de finale van het Europese Kampioenschap grasbaan dat zaterdag werd gehouden. De zaterdag begon al vroeg in de morgen met veel regen, maar later werd het de hele dag toch nog prachtig race weer. De training ging op één valpartijtje van William Kruit na best goed en daarna was het wachten tot 21.00 uur toen de wedstrijd begon.
Reageer!

Spectaculaire race demonstraties met het Red Bull Racing F1 team in het centrum van Assen

ASSEN - Op donderdag 1 augustus zal de binnenstad van Assen het decor zijn van een spectaculaire City Demo, ter ere van het 25-jarig jubileum van The Racing Day die jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen toeschouwers genieten van spectaculaire race demonstraties met auto-s en motoren langs de Vaart Z.Z., met als hoogtepunt een demo van het Oracle Red Bull Racing F1 team en de beroemde oud-F1 coureur David Coulthard.
Reageer!

David Coulthard en het ORACLE Red Bull Racing F1 Team komen in actie op het TT Circuit

ASSEN - David Coulthard en het ORACLE Red Bull Racing F1 Team komen in actie op het TT Circuit van 2 t/m 4 augustus! Grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement 02-04 augustus op TT-circuit Assen. Ook als de Dutch TT achter de rug is en de Formule 1 zomervakantie viert, komen liefhebbers van auto- en motorsport niks tekort! Integendeel, want met The Racing Day staat van 2 tot en met 4 augustus op het TT-Circuit Assen het grootste auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa op het programma.
Reageer!

William Kruit na valpartij net buiten de finale

OSNABRUCK - Afgelopen zondag stond grasbaancoureur William Kruit uit Emmer Compascuum aan de start tijdens de Internationale grasbaanrace in het Duitse Osnabruck. Het was een bijzondere baan, maar na even de baan goed aanvoelen ging het elke heat beter en wist William 9 punten te scoren. Helaas net 1 puntje te weinig voor de finale, waardoor hij zevende werd die dag. In de tweede heat nog even een spannend momentje.
Reageer!

William Kruit plaatst zich voor EK in het Zuid Franse TAYAC

EMMER COMPASCUUM - Speedway en grasbaancoureur William Kruit uit Emmer Compascuum heeft zich zondag 2 juni in het Duitse Bielefeld geplaatst voor de finale EK die 6 juli in het zuid Franse Tayac verreden wordt. Van de 15 rijders konden zich 9 plaatsen en de 10de staat reserve.
Reageer!

Opnieuw podiumplaats voor William Kruit

LUDINGHAUSEN - Succes voor William Kruit tijdens de Internationale grasbaanraces in het Duitse Ludinghausen op hemelvaartsdag. 3 heats wist hij te winnen en 1 heat een derde plaats na een herstart. William en een Duitse coureur waren samen gevallen, maar mochten beide weer mee strijden in de herstart.
Reageer!

William Kruit 4e in A-finale tijdens ONK in Vries

VRIES - De dag verliep voor William Kruit uit Emmer Compascuum niet helemaal naar wens. Zijn motor miste een beetje vermogen en wist in de eerste twee series niet alles er uit te halen. Ondanks dat toch 2x 3 punten. Derde serie toch maar op zijn reservemotor gereden. Helaas was dit nog minder. Van een tweede plek terug gezakt naar een 5de plek door technische problemen.
Reageer!

William Kruit vijfde in Balkbrug

BALKBRUG - Op 2e paasdag reed William Kruit uit Emmer Compascuum het internationale grasbaanraces in Balkbrug. Hij wist in de series 3keer een tweede en 1 keer een derde plek te scoren, waarmee hij zich rechtstreeks als derde in de A finale plaatste. Helaas kwam hij in de finale slecht bij de start weg en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. Op de finish wist hij nog bijna de Engelsman Arran Butcher in te halen maar kwam net iets te kort. 14 april tijdens het ONK Vries gaat hij het weer proberen.
Reageer!

3e plaats voor William Kruit in Veenoord

VEENOORD - Tijdens de NK Speedway op de baan in Veenoord moest William Kruit uit Emmer-Compascuum na een spannende finale genoegen nemen met een derde plaats. Het was voor William Kruit de eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap Speedway baan. De baan was in het begin erg verraderlijk, maar werd in de loop van de avond steeds beter.
Reageer!

MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola grote sterren op Assen

ASSEN - Oud-TT-winnaars en MotoGP Legend Kevin Schwantz en Randy Mamola zijn dit weekend tijdens de TABAC Classic GP Assen de grote sterren op het TT-circuit. De Amerikanen komen naar Assen voor een demonstratie op hun originele Grand Prix-motoren. Beide coureurs waren jarenlang de publiekslievelingen op Assen. Schwantz won zijn laatste TT in 1993, het jaar dat hij wereldkampioen werd. Mamola won voor het laatst op Assen in 1985.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda