Motorsport

Revolutionaire race-historie in de ‘Cathedral of Speed’

ASSEN - Voor het eerst in de geschiedenis van het TT-circuit werden motorfietsen en auto's met een revolutionair raceverleden verenigd in de Cathedral of Speed. Vooroorlogse sportwagens uit de late jaren '20 en motorfietsen die al in 1932 tot eind jaren '90 op Assen hun klasse toonden.
Reageer!

Scott Smulders rijdt sterke inhaalraces in ADAC Youngster Cup in Holzgerlingen

HOLZGERLINGEN - Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team is tijdens de voorlaatste wedstrijd van de ADAC Youngster Cup in Holzgerlingen dicht bij een top tien plaats gekomen. In alle drie de manches moest Scott vanuit de achterhoede naar voren komen. In de eerste manche haalde hij het niet tot in de punten maar in de tweede manche werd hij dertiende en in de derde manche kwam hij na een valpartij op een zestiende plaats over de finish.
Reageer!

CLASSIC GP 16 – 18 SEPTEMBER 2022- TT CIRCUIT ASSEN

Drie dagen genieten van historische auto- en motorsport in de -Cathedral of Speed- ASSEN - Legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto s, sportwagens en onvergetelijke Grand Prix motoren zijn van 16 tot en met 18 september te bewonderen in de -Cathedral of Speed- tijdens de Classic GP op het TT Circuit Assen. Voor fans die coureurs en monteurs uit die tijd willen spreken, die hun eigen trots op wielen willen tonen, of fans die gewoon de sfeer op willen snuiven van historische racers op een beroemd circuit is de Classic GP Assen het evenement in de nazomer.
Reageer!

Gyan Doensen wint alle drie de manches bij de ADAC 85 Cup in Jauer

WAALWIJK - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de ADAC 85 Cup in Jauer weten te winnen. Doensen wist alle drie de manches naar zijn hand te zetten en scoorde maximaal in Jauer. In de tijdtraining zat het juiste gevoel er gelijk in. Gyan wist een aantal scherpe tijden op de klok te zetten en wist de pole position te pakken.
Reageer!

Vlaanderen wordt zevende in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP

ROGAT - The Gebben van Venrooy Yamaha team travelled to Turkey for the final round of the MXGP World Championship which took place at the rock hard Afyonkarahisar circuit. Calvin Vlaanderen was motivated to end the season on a high. In the first moto, Vlaanderen got a solid start but got pushed back a few positions with the intensity being very high – it took CV10 a few laps to get comfortable. He was able to find a good flow and find some good lines to make a couple of passes to finish a solid ninth.
Reageer!

Gyan Doensen wereldkampioen 85cc

VANTAA - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Finse Vantaa de wereldtitel in de 85cc klasse binnen weten te halen. Doensen wist op zelfverzekerde wijze de eerste manche op zijn naam te schrijven. In de tweede manche vocht hij een spannend duel uit met Vitezslav Marek om de overwinning. Toen hij gepasseerd werd, bleef hij de druk op de ketel houden en toen Marek in de fout ging, kon Gyan hiervan profiteren en won de manche.
Reageer!

Vlaanderen sluit Zweedse Grand Prix op sterke wijze af

UDDEVALLA (ZWEDEN) - Na zijn podiumplaats in de Grand Prix van Lommel reisden Calvin Vlaanderen en Gebben van Venrooy Yamaha Racing af naar Uddevalla in Zweden voor de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. De baanomstandigheden waren hier compleet anders dan in Lommel met hier een harde en gladde ondergrond. Het was heel moeilijk om in te halen waardoor een goede start van cruciaal belang was. Vlaanderen reed een sterke kwalificatieheat en verzekerde zich met een derde plaats van een goede startplaats voor in de manches op zondag.
Reageer!

Vlaanderen sterk in Loket, Kullas maakt debuut binnen Gebben van Venrooy Yamaha

ROGAT 0 The Gebben van Venrooy Yamaha team travelled to Czech Republic for the thirteenth round of the MXGP World Championship at the old-school track of Loket. The circuit presented a slick, hard pack and very tricky conditions with a dry racetrack. The team were happy to have two MXGP riders behind the starting gate again as Harri Kullas joined the team last week and joined Calvin Vlaanderen under the awning.
Reageer!

Gyan Doensen tweede in het Europees Kampioenschap 85

TJECHIE - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechië tweede geworden. Doensen wist op sterke wijze de eerste manche te winnen. In de tweede manche moest hij van ver komen maar hij gaf alles wat hij had en vocht zich terug naar een tweede plaats waarmee hij tweede werd in het eindklassement.
Reageer!

Scott Smulders zet stap in de goede richting in ADAC Youngster Cup in Tensfeld

WAALWIJK - Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de ADAC Youngster Cup in Tensfeld een stap in de goede richting gezet. In de eerste twee manches kende hij wat tegenslag waardoor hij nog niet tevreden was over zijn resultaten maar in de derde manche was hij lang in de top vijf te vinden. Echter door een tekort aan wedstrijdritme maakte hij in de slotfase een aantal fouten en finishte als achtste.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda