Motorsport

Racelegendes maken TABAC Classic GP Assen 2024 onvergetelijk

ASSEN - De derde editie van de TABAC Classic GP op het TT Circuit was een groot succes. Het programma bestond uit 21 auto- en motorraces, diverse prachtige demonstraties en een paddock gevuld met historische racewagens, zijspannen, motoren en ook bromfietsen. Bezoekers beleefden een weekend vol snelheid, nostalgie en onvergetelijke momenten.
Reageer!

Van Venrooy KTM Racing maakt terugkeer in de MXGP paddock in 2025

ROGAT - Het is nu officieel bekend gemaakt dat Van Venrooy Racing in 2025 terug zal keren in de MXGP paddock. Na een jaar van afwezigheid is het team zeer gemotiveerd om op het hoogste niveau terug te komen. In het verleden concentreerde het team zich op de MXGP klasse maar in 2025 hebben ze een andere doelstelling, ze gaan namelijk van start in het wereldkampioenschap MX2. Ook zal het team met een nieuw motormerk aan de slag gaan, aangezien ze ondersteuning krijgen van KTM.
Reageer!

Lotus F1 demo met Emerson Fittipaldi op de TABAC Classic GP Assen

ASSEN - Tijdens het TABAC Classic GP Assen weekend maakt Classic Team Lotus zijn opwachting met de legendarische zwart-gouden Lotus 72. In deze bolide behaalde de Braziliaanse Formule 1-legende Emerson Fittipaldi in 1972 zijn eerste wereldtitel. De iconische kleurstelling en de indrukwekkende geschiedenis van team Lotus en de wagen maken deze verschijning tot een bijzonder moment op het TT Circuit Assen.
Reageer!

Van 13 tot 15 september TABAC Classis GP Assen

ASSEN - Over enkele weken wordt op het TT Circuit Assen de TABAC Classic GP Assen gehouden, een evenement georganiseerd door LDP-Int. uit Assen. Van 13 tot en met 15 september staat de Cathedral of Speed in het teken van historische motoren en auto’s. Ook komen bekende coureurs uit het verkleden naar Assen voor de TABAC Classic Grand Prix.
Reageer!

Seizoen over en uit voor William Kruit na val

EMMER COMPASCUUM - Het weekend ging William Kruit voor een podiumplaats tijdens de Internationale grasbaanrace in Eenrum. Met de snelste tijd in de starttraining leek dit zeker haalbaar. De eerste twee series wist hij een keurige 3de en 2de plaats te halen en stond hij op dat moment op een derde plek in de tussenstand. In de derde serie ging het goed mis. De Engelsman Cooper ging met een hoge snelheid om hem heen, maar raakte William, waardoor William via het achterwiel door de lucht vloog en hard ten val kwam.
Reageer!

Collin Veijer keert terug naar het TT Circuit voor de TABAC Classic GP

ASSEN - Collin Veijer, de 19-jarige motorcoureur die het hart van menig motorsportfan in Nederland sneller doet kloppen, zal aanwezig zijn tijdens de TABAC Classic GP. De Nederlandse Moto3-topper, staat momenteel vierde in de stand om het wereldkampioenschap en heeft dit seizoen al 5 podiumplaatsen behaald waaronder een overwinning in Jerez, Spanje.
Reageer!

William Kruit heeft de smaak te pakken.

WMMWE COMPASCUUM - Zaterdagavond een 3de plaats tijdens het internationale grasbaanraces in het Duitse Bad Hersfeld. Na de wedstrijd door gereden naar Rastede waar we 's morgens vroeg om half vijf aan kwamen. Om zeven uur ging weer de wekker om alles weer uit te pakken. Rond negen uur begon de training al weer. 's middags begon de druk bezochte internationale races.
Reageer!

Jubileumeditie van The Racing Day trekt 95.000 Bezoekers naar TT Circuit Assen

ASSEN - Dit weekend verwelkomde The Racing Day maar liefst 95.000 bezoekers op het TT Circuit Assen. Dankzij het prachtige zomerse weer stroomde het publiek massaal toe naar het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa. Bezoekers genoten van vele spectaculaire wedstrijden en demonstraties, met als hoogtepunt de Formule 1-demonstratie van het Red Bull Racing F1-team, geleid door de Schotse F1-legende David Coulthard.
Reageer!

C-finale het hoogst haalbare voor motorcoureur William Kruit in Frankrijk

TAVAC (FR.) - Na een autorit van ongeveer 14 uur arriveerde motorcoureur William Kruit afgelopen vrijdag in het zuid Franse stad om deel te kunnen nemen aan de finale van het Europese Kampioenschap grasbaan dat zaterdag werd gehouden. De zaterdag begon al vroeg in de morgen met veel regen, maar later werd het de hele dag toch nog prachtig race weer. De training ging op één valpartijtje van William Kruit na best goed en daarna was het wachten tot 21.00 uur toen de wedstrijd begon.
Reageer!

Spectaculaire race demonstraties met het Red Bull Racing F1 team in het centrum van Assen

ASSEN - Op donderdag 1 augustus zal de binnenstad van Assen het decor zijn van een spectaculaire City Demo, ter ere van het 25-jarig jubileum van The Racing Day die jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen toeschouwers genieten van spectaculaire race demonstraties met auto-s en motoren langs de Vaart Z.Z., met als hoogtepunt een demo van het Oracle Red Bull Racing F1 team en de beroemde oud-F1 coureur David Coulthard.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda