Moeilijk WK-weekend voor zijspancoureur Kees Endeveld

GROLLOO - In een verre van vlekkeloos verlopen WK-weekend heeft zijspancoureur Kees Endeveld (Grolloo) met zijn passagier Hendrik Crome (Duitsland) toch nog WK-punten weten te behalen. De punten vergaarde Team Drugsadvies Sidecarshop Racing op de Pannonia-ring in Hongarije via de vijfde plek in race één op zaterdag en de zevende in de tweede race, zondag.


Die WK-punten zijn pleisters op de wonde, want het weekend verliep voor de Nederlands/Duitse combinatie verre van voorspoedig. T
ijdens de vrije trainingen, donderdag, ging aan het eind van de dag het motorblok kapot. Nadat de krachtbron was gerepareerd en vrijdag de trainingen werden verreden, ging het opnieuw niet goed. Een stuurfout zorgde ervoor dat de combinatie dwars op het asfalt kwam te staan en bij een stuurcorrectie sloeg de machine van Endeveld en Crome over de kop. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. “Het was voor het eerst in mijn carrière dat ik over de kop ging. Een nare ervaring, maar voor ons persoonlijk is het goed afgelopen”, aldus Endeveld.

Ook voor het zijspan leek de schade mee te vallen, maar het motorblok moest wel volledig nagelopen worden. De inzet van de monteur werd zaterdag beloond met snelle rondetijden, vijf seconden sneller dan Endeveld in 2019 neerzette op de Pannonia-ring. Het resulteerde in de zevende startplek in de kwalificatie.

In race één reed Team Drugsadvies Sidecarshop Racing een prima race. Weliswaar kwam de combinatie bij de start als laatste weg en in de eerste honderden meters ook nog door een eigen foutje in botsing met de Sloveen Remse. In de race ging het goed. “We hebben een prachtige race gereden. In de achtste ronde passeerden we de Zwitser Wyssen, die ik nog nooit eerder had kunnen kloppen. We werden vijfde, maar ontdekten na de race wel een beschadiging aan het chassis door de aanrijding met Remse. Daardoor moesten we na de race daarmee aan de slag. Maar ondanks het het mijn schuld was dat ik Remse aanreed, hielp hij met het herstel van het span en dankzij zijn inzet kon ik zondag race twee rijden”, liet Endeveld aan het eind van het raceweekend weten.

Die tweede race ging behoorlijk goed, tot versnellingsbakproblemen parten speelden. Terugschakelen ging steeds moeilijker, maar uiteindelijk kon wel de zevende plek worden veroverd. Ondanks de verdiende WK punten keerde Endeveld toch met een bittere smaak terug naar Nederland. “Het chassis heeft toch wel zoveel schade dat we het goed moeten aanpakken. Daardoor heb ik een fikse financiële tegenvaller. Dat houdt in dat ik hoogst waarschijnlijk niet afreis naar de volgende WK-race op Donington (2-4 juli). Ik hoop dat we voor de WK-race op het TT Circuit (23-25 juli) de zaken weer in orde hebben”, aldus de teleurgestelde Endeveld.

• Noot voor de redactie.
• De foto’s laten de combinatie Endeveld/Crome (No: 4) zien. Ook het duel van Endeveld/Crome met Wyssen/Hofer (No: 41).
• Bij gebruik van de rechtenvrije foto’s, graag vermelden: Foto: Mark Walters

Tevens hier een YouTubelink met de crash van Endeveld, afgelopen vrijdag: https://youtu.be/p1s9dYqn1Do

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda