William Kruit 4e op WK Langbaan in Frankrijk

MORZES (Fr.) - William Kruit heeft afgelopen zondag gestreden tijdens wereld kampioenschap langbaan onder de 23 jaar in het zuid Franse Morizes.Hij wist in zijn 5 heats een derde, 3 tweede en een eerste plek te veroveren. Hiermee had hij even veel punten als een Fransman. Eentje van hun ging rechtstreeks door naar de A finale door middel van een loting. Helaas voor William moest hij via de last chance alsnog een keer strijden. De eerste twee daarvan plaatsen zich alsnog voor de grote finale. Gelukkig wist hij die overtuigend te winnen.


In de A finale kwam hij goed van start en lag op een mooie tweede plaats. Helaas sneed de Fransman Tino Bouin de bocht met te hoge snelheid aan en kon de bocht niet halen. Hiermee gleed hij onderuit en nam William in loop mee, waardoor ze samen hard crashten. William heeft de herstart nog geprobeerd en eindigde als vierde.

Zonder de val had er zo goed als zeker een medaille in gezeten, maar het is niet anders. Het is een risicosport. Beide heren zijn uiteindelijk ook nog met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. William begon na de herstart pijn in zijn hoofd te krijgen en was erg verward en de Fransman had een bovenbeen blessure. Na een scan mog William het ziekenhuis 's nachts weer verlaten met een hersenschudding, pijn in zijn nek en meerdere schaafplekken.

Op de foto rijd William met nr.11

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda