Paardensport

11 nationaliteiten vertegenwoordigd op internationale Menwedstrijd Exloo

EXLOO - Van 26 tot en met 29 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de internationale menwedstrijd. Ruim 90 deelnemers van 11 verschillende nationaliteiten komen gedurende vier dagen in actie in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Menners uit Australie, Oostenrijk, Belgie, Canada, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Noorwegen en uiteraard uit eigen land slaan vier dagen lang hun kamp op in het prachtige en gastvrije Drentse Exloo.
Reageer!

Zuidwoldiger wint voor vierde maal Indoor Hartje Drenthe

Kwartet voor Bert-Jan Zuidema in Beilen Het venijn van de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe in Beilen zat zaterdagavond in de staart. In de laatste van veertien barrageritten greep Bert-Jan Zuidema met Fleurabella-V (v Diarado) de overwinning. Met een prachtige slotrit klopte de Zuidwoldiger zijn opponent Julian de Boer uit Nieuwleusen.
Reageer!

Laura Zwart weer op dreef in Beilen

BEILEN - Ze was verleden jaar vanwege een blessure afwezig, maar de rentree van dressuuramazone Laura Zwart op het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen was prima. Maandagmiddag won de deelneemster uit Oosterwolde de klasse ZZ-Licht en gaf daarmee een vervolg aan haar eerdere optredens in Beilen. Bij Indoor Hartje Drenthe heeft de amazone in het verleden al vele successen geboekt en daar kwamen maandag weer enkele bij. Ze won de klasse ZZ-Licht en werd derde in de klasse voor Z1 combinaties.
Reageer!

CDI Exloo tevens Olympische kwalificatiewedstrijd voor Afrika en Midden-Oosten

EXLOO - In het Hippisch Centrum Exloo wordt van 24 t/m 27 oktober weer een internationale dressuurwedstrijd gehouden. Deze keer komen er uit maar liefst 25 landen combinaties aan de start. Voor een aantal landen zoals Afrika, Palestina, Marokko en Iran is dit een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Japan in 2020.
Reageer!

Titan duidelijk de baas over Bargeres

EMMEN - In de ze zondag 4e klasse D was Titan zondagmiddag een maatje te groot voor Bargeres. Na een 3-1 ruststand wonnen de rood-witten uit Nieuw Weerdinge met 5-2. Binnen enkele minuten was het echter Bargeres dat de leiding nam nadat Titan doelman Raymond Poede te laat was bij een doorbraak in de zestien en de bal op de stip ging.
Reageer!

Carlijn van Mensvoort Nederlands kampioen

ERMELO - Carlijn van Mensvoort zij werd afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen in Ermelo met haar pony Deanston Emelwerth in de klasse L1 categorie D/E. Ze werd unaniem door 3 juryâ??s op de eerste plaats gezet en won hier mee met ruim 2 procent voorsprong op de nummer twee. Carlijn is lid van PC de Runderuiters uit Emmer-Compascuum.
Reageer!

Toppers maken zich op voor Grote Prijs van Beilen

BEILEN - Tal van regionale topruiters hebben ingeschreven voor de Grote Prijs van Beilen, zaterdag 19 januari, het klapstuk van Indoor Hartje Drenthe. De springruiters in de klassen Z en ZZ maken dan onderling uit wie er met de hoofdprijs van het concours hippique in Beilen vandoor gaat. Verleden jaar was dat Laura Slager uit Staphorst en ook nu komt zij naar Beilen. Slager maakt er serieus werk van, want ze heeft met twee paarden in de klasse Z ingeschreven, ook haar paard La Serena, waarmee ze verleden jaar won.
Reageer!

Floor van Manen de beste in ZZ-Licht

Met een prima gereden proef heeft Floor van Manen uit Emmen donderdagmiddag de dressuurklasse ZZL op haar naam geschreven bij Indoor Hartje Drenthe. In de manege van de organiserende vereniging Stroomruiters in Beilen behaalde ze met haar achtjarige Gregor (v Quarterback) een score van 245,5 punten. Ze bleef Marjan Hooge uit Ees daarmee tweeënhalve punt voor. Als derde eindigde Elviera Boverhof uit Glimmen met Virginia (v Vitalis). Zij kwam tot een score van 235,5 punten.
Reageer!

KERSTSHOW DE GROOTVELDRUITERS DALEN

DALEN – Volksmuziek, klompen, boeren, koeien en tulpen: met deze verrassende combinatie pakt paardensportvereniging De Grootveldruiters te Dalen uit tijdens de kerstshow op zaterdag 15 december 2018. Alles draait om het thema ‘Ik hou van Holland’.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda