Paardensport

Dubbelwinst van Bram van Es bij Drenthe Cup

ASSEN - Bram van Es uit Beilen zorgde op de eerste dag van het NIC Assen voor een prima prestatie. De springruiter wist zowel in de klasse M als in de klasse ZZ de Drenthe Cup in de wacht te slepen. Hij was na de serie voorwedstrijden reeds lijstaanvoerder, maar moest die positie in beide klassen op de finaledag in de TT Hall wel verdedigen. Geen geringe taak, want de winnaar van de laatste wedstrijd kreeg namelijk het dubbele aantal punten.
Reageer!

Henk Hammers winnaar finale FSP tuigpaarden

ASSEN - Het was een geweldig evenement het eerste NIC Tuigpaardenfestijn in de TT Hall in Assen, woensdagavond. De prachtige aanspanningen oogstten enorm veel waardering van het talrijke publiek. Vooral de finale van het Fokkerij Stimulering Plan was een schot in de roos. Het ging om een nieuw onderdeel bij de tuigpaarden. Na de voorselecties in Norg en Nijkerk had het NIC Assen de finale op haar programma, waarin uitsluitend de beste paarden in de ring kwamen. Het werd een spannende aangelegenheid, waarbij Henk Hammers uit Zwolle, die binnenkort naar de thuishaven van de HBC-stal Boyl verhuist. Zijn Be My King kreeg van de kundige jury de eerste prijs toebedeeld. Derk Jan Mekkes, die de nog jonge hengst Bentley A.M.R. in de ring bracht, kreeg de tweede prijs toebedeeld en daar was de Doezumer zeker mee ingenomen.
Reageer!

NIC Assen live op internet

ASSEN - Het NIC Assen is voor thuisblijvers te volgen via internet. Via www.uhorse.tv zullen dagelijks beelden van het grootse evenement in de TT Hall te zien zijn. Iedere rit zal door de medewerkers van uhorse.tv in beeld gebracht worden. Uhorse.tv is geen onbekende in de paardenwereld. Het bedrijf zendt live video-streaming uit van alle grote paardenevenementen in de Benelux. Voo deelnemende ruiters komen alle videoclips van hun gereden rit op de site, zodat deze later bekeken kan worden
Reageer!

Nog enkele dagen en dan staat Assen in het teken van de paardensport.

ASSEN - Nog enkele dagen en dan staat Assen in het teken van de paardensport. Voor het eerst wordt het Noordelijk Internationaal Concours hippique in de Drentse hoofdstad gehouden. In 1956 werd de eerste editie van het vermaarde evenement verreden in de stroloods van de strokartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Na acht jaren verhuisde het NIC naar Zuidlaren en vanaf dit jaar is het NIC gehuisvest in de TT Hall aan De Haar in Assen. Van woensdag 21 tot en met zondagavond 25 oktober wordt er hippische sport van wereldniveau geboden. Met onder meer de Europese kampioenen dressuur Adelinde Cornelissen en Edward Gal. Bij de springruiters komen onder meer wereldkampioen Jos Lansink en Angelique Hoorn (8e bij Olympische Spelen Hong Kong) in de ring. cMaandagochtend vroeg wordt begonnen om de TT Hall in een prachtige hippische accommodatie te veranderen en wordt er een begin gemaakt met het opzetten van de tribunes en omstreeks 08.00 uur maandagochtend wordt begonnen met het leggen van de hippische bodem.
Reageer!

Moorlands Totilas ook naar NIC Assen.

Assen - Zonder twijfel is sinds het voor Nederland zeer succesvol verlopen Europees kampioenschap in het Engelse Windsor de gitzwarte Moorlands Totilas met afstand het meest besproken paard in de internationale dressuursport. Moorlands Totilas, v. Gribaldi, won met Edward Gal goud met het team waarvan ook Adelinde Cornelissen met Parzival deel uit maakte. In de Grand Prix Special dienden volgens de jury Gal en Totilas hun meerdere te erkennen in Cornelissen met Parzival. In de Kur wisselden beiden stuivertje waardoor nu Gal goud won en Cornelissen tevreden diende te zijn met zilver. Beide combinaties komen tijdens het NIC Assen 2009 in actie.
Reageer!

10e Exloose ruiterdagen grrot succes!!

EXLOO - Afgelopen weekend werd er in Hippisch Centrum volop gestreden om de hoogste eer. Ruim 400 combinaties namen deel aan de wedstrijden. Iets minder dan in 2008. Een aantal sponsoren boden zichzelf aan om een rubriek voor hun rekening te nemen waar de commissie ERD hun dan ook zeer dankbaar voor zijn. Voor volgende jaar hebben zich alweer nieuwe sponsoren aangemeld en deze wedstijd zal vermoedelijk evenals dit jaar weer meetellen als selectie voor de Drenthe Cup.
Reageer!

Provincie biedt NIC uitweg

ASSEN - Paardensportevenement NIC hoeft een verstrekte subsidie voorlopig niet terug te betalen aan de provincie Drenthe. Met dit besluit willen gedeputeerde staten een bijdrage leveren aan het voortbestaan van het oudste indoor concours van Nederland. Tussen het NIC en de provincie rezen onlangs problemen over een in 2007 verstrekte subsidie van ?120.000 voor de aanschaf van vloeren en demontabele stallen voor het concours. Achteraf bleek echter dat deze goederen niet daadwerkelijk zijn aangekocht, maar geleased. Omdat daarmee in strijd met de subsidiebeschikking is gehandeld, had de provincie gegronde reden om een procedure tot terugvordering van de subsidie te starten.
Reageer!

Richelle Hoogeveen Drents kampioen

ERICA - Afgelopen donderdag 8 augustus is de 9 jarige Richelle Hoogeveen, lid van de Ericaruiters, Drents kampioen geworden in de klasse L1, catagorie a/b. Na geselecteerd te zijn voor de finale, haalde ze met 65,83% de drentse titel binnen. Een hele mooie afsluiting voor deze combinatie, Richelle gaat nu over naar een grotere pony.
Reageer!

Tuigpaardenconcours in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Harrie van Dijk heeft het er maar druk mee. Op zondag 9 augustus wordt voor de derde keer het tuigpaardenconcours gehouden op Sportpark De Planeet in Klazienaveen. Harrie doet niet alleen mee met het concours, hij zit ook in de organisatie. ?Het is geweldig voor onze vereniging, Categorie 4 Noord. Iedereen geniet ervan, de deelnemers, vrijwilligers en liefhebbers! Het is een bekroning op mijn werk.?
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda