Anky van Grunsven in piste Masters Springen Zweeloo

ZWEELOO / REGIO - De vijfde editie van het Masters Springen Zweeloo presenteert op 8 en 9 augustus a.s. topentertainment en een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Niemand minder dan Anky van Grunsven, koningin van de dressuur en meervoudig Olympisch kampioene, geeft het eerste lustrumfeest extra glans. 'Met Anky halen we een wereldster naar Zweeloo', zegt mede-organisator Joop Timmer. De paarden enthousiasteling is echt in zijn nopjes met het contracteren van de Brabantse topamazone.
'Het eerste lustrum van het Masters Springen Zweeloo moet echt iets speciaal worden. Met Anky pakken we groots uit.' Met haar gitzwarte ruin Salinero in een bloedvorm pakte Van Grunsven tijdens de Olympische Spelen in 2008 opnieuw in de dressuur het goud. Na het goud van Sydney (2000) en Athene (2004) was de amazone uit Erp ook in Peking een klasse apart in de kür op muziek.

Zaterdagavond 8 augustus (aanvang 20.00 uur) staat Anky in de piste van het Masters Springen Zweeloo om er een clinic te verzorgen. Timmer bruist van enthousiasme en kijkt uit naar twee dagen topsport, amusement en gezelligheid. Die combinatie maakt het Masters Springen Zweeloo volgens de geboren en getogen Zweeler tot het topevenement van Noord-Nederland.
 
Zondag 9 augustus a.s. wordt het programma voortgezet met de vijfde editie van het Masters Springen Zweeloo. Daaraan nemen dit jaar meer dan vijftien elite ruiters uit alle delen van Nederland deel. In amper vijf jaar tijd hebben de organisatoren Albert Renting, Willem Schepers, Joop Beukers en Joop Timmer het springconcours stevig op de hippische kalender gezet. 'Het Masters Springen Zweeloo is een festijn voor iedereen die in de paardensport geïnteresseerd is. Het concours groeit elk jaar door. De grasmat ligt er fantastisch bij, de ring volledig in het hout afgezet en aan een lange zijde voorzien van een tribune met 1.000 zitplaatsen', zegt Joop Timmer.

Het Masters Springen is echter veel meer dan louter een hippisch evenement. 'Natuurlijk, de ruiters kleuren het evenement met grootse prestaties, maar in de voorgaande vier edities is gebleken dat er voor ieder wat wils is. Niet alleen voor de paardensportliefhebbers, ook mensen die geen directe binding hebben met de sport kunnen zich uitstekend vermaken. Zo organiseren we samen met de middenstand een braderie en verder is er een jachtparcours in en rondom de springpiste uitgezet, waar een aantal regionale ruiters voorafgaande aan het Masters spectaculaire kunsten zullen vertonen.'

Na de dressuurshow van Anky van Grunsven staat zaterdagavond om 21.30 uur ook een Ruiterbal in de feesttent op het programma. Daar zal partyband De Moeflons een feestelijk optreden verzorgen, waarbij iedereen van harte welkom is.

Programma Masters Springen Zweeloo 2009 (Hof van Brands aan de Kruisstraat in Zweeloo):
Zaterdag 8 augustus a.s.: 19.00 uur : Braderie; 20.00 uur : Dressuurshow Anky van Grunsven; (voorverkoop tot 14 jaar: 5 euro; vanaf 14 jaar 7 euro / 's avonds aan de kassa: tot 14 jaar: 7 euro; vanaf 14 jaar: 10 euro); 21.30 uur : Ruiterbal m.m.v. de Moeflons.

Zondag 9 augustus a.s.: 11.00 uur : Braderie, 12.00 uur : Aanvang jachtparcours; 14.00 uur : Aanvang Masters Springen Zweeloo. Voor meer info: www.mastersspringenzweeloo.nl of via Joop Timmer 06 - 537 52 221.
 
Anky van Grunsven, koningin van de dressuur en meervoudig Olympisch kampioene, geeft het eerste lustrumfeest van het Masters Springen Zweeloo extra glans.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda