Nederlands succes in internationaal veld

ASSEN - Nederlandse deelnemers kwamen uitstekend uit de verf tijdens de eerste internationale springrubriek van de vrijdagavond tijdens het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC Assen. In de Dagblad van het Noorden Prijs, een twee-fasen-wedstrijd over hindernissen van 1.45 meter, was het de Limburger Leon Thijssen die met de winst ging strijken. De man uit Baarlo kwam in het veld van 51 deelnemers als zesde in de ring en zette na een foutloze eerste fase een hele mooie tweede fase neer. In die omloop sneed Thijssen gewaagd ??n van de bochten kort af, waardoor hij een snelle tijd kon realiseren.

In combinatie met de uitstekend springende Untouchable (Baloubet du Rouet x Sultan) betekende dat de snelste tijd op dat moment: 32.65 seconden. Wie gedacht had dat er nog wel één van de andere 45 deelnemers onder de tijd door zou duiken, had het mis. Geen van de combinaties kon aan de prestatie van de Limburger tippen. “Het ging perfect. Maar je weet het nooit. Je moet tot het eind wachten. Soms heb je pech en duiken er op het laatste nog enkele combinaties onderdoor”, aldus de 43-jarige Thijssen.

Achter Thijssen kwam Dennis van den Brink op de tweede plek en de provinciale crack Albert Zoer op de derde plaats. Van den Brink, een internationaal ruiter uit Nijkerkerveen, liet zijn Royal Dream, een 9-jarige KWPN-merrie (Indoctro x Nimmerdor) in de rit voordat Thijssen aan zijn parcours begon, eindigen op 32.91 seconden.

In de 22-ste start kwam Albert Zoer uit Echten in de ring met zijn 8-jarige Wollie Bollie (Cantos x Zuidhorn). Een  paard waarvan Zoer redelijk hoge verwachtingen heeft. “Hij heeft het in zich een topper te worden, maar heeft nog een aantal jaren te gaan”, dus Zoer die 33.04 klokte en daarmee derde werd. Tevreden liet de Drent weten: “Hij liep lekker. Het geeft vertrouwen en het is ook een mooi begin van de internationale rubrieken.”

Voor de Grote Prijs van de Provincie Drenthe, de hoofdschotel die zondagmiddag op het programma staat, heeft de prominente ruiter uit Echten een andere aankomend topper onder het zadel, Uraguay.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda