Schaken

70 jaar schaakverenging Emmen

EMMEN - De schaakvereniging Emmen bestaat dit seizoen 70 jaar. De volgers onder u hebben al kunnen genieten van vele historische verhalen van Douwe. Op 4 december hebben we er al aandacht op de clubavond aan besteed. Toen was het namelijk exact 70 jaar geleden dat we werden opgericht. Maar de echte jubileumaktiviteit vond vandaag plaats.
Reageer!

Schaaksimultaan tegen de nieuwe clubkampioen van Emmen

EMMEN - De competitie van schaakclub Emmer SG is dit jaar gewonnen door Arie van Wageningen die 1 ronde voor het eind kampioen is geworden. Alleen Herman Voss kon lang aansluiting houden, maar doordat beiden niet meer verloren aan het eind van het seizoen werd inhalen onmogelijk.
Reageer!

Grand Prix Jeugdschaaktoernooi

EMMEN - Op zaterdag 15 november wordt weer het traditionele Grand Prix jeugdschaaktoernooi gehouden in OBS de Brink in Emmen. Verwacht wordt dat er hier weer circa 60 kinderen het tegen elkaar op gaan nemen in schaakpartijen. De groepsgrote zal variëren tussen groepen van 6 tot 8 kinderen. Voor de drie beste spelers is een mooie beker te winnen.
Reageer!

Arie van Wageningen schaak kampioen

EMMEN - De competitie van schaakclub Emmer SG is dit jaar gewonnen door Arie van Wageningen die door zijn goede spel de concurrentie ver achter zich hield. Om een ieder een kans te geven om hem te verslaan houdt de schaakclub een simultaan. Dit is gratis toegankelijk voor iedereen, jong en oud, huisschaker of clubschaker, u bent welkom. Arie van Wageningen behoort tot de top van de Drentse schakers met een rating van 2079. Het schaaksimultaan wordt op 19 mei om 19.30 gehouden in het Brinkenhoes, Mantingerbrink 140, Bargeres te Emmen. Aanmelden kan van te voren, zie daarvoor de website van ESG. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!
Reageer!

Schaaksimultaan in Valthe

VALTHERMOND - Op 30 december om 19.30 uur zal er bij schaakvereniging Valthermond een gratis schaaksimultaan plaats vinden, dit jaar zal de simultaan gegeven worden door : Michiel Besseling (rating 2159) Georganiseerd door schaakvereniging Valthermond in het Dorpshuis op de Hoofdstraat 54 in Valthe. INSCHRIJVING: info@almawi.nl of u kunt bellen naar 06 14544643. Sluiting inschrijving: Zaterdag 28 december, daarna is aanmelding aan de zaal mogelijk zolang er plaats is.
Reageer!

Geslaagd schaak Grand-Prix op OBS De Brink

EMMEN - Afgelopen zaterdag werd in OBS de Brink de schaak grand prix gespeeld, deze werd georganiseerd door het Emmer Schaak Genootschap. Er kwamen 55 kinderen op af, waarvan een tiental uit Emmen zelf en zeven leerlingen van OBS de Brink. De overige kwamen vanuit de Provincies Groningen, Overijssel en Drenthe zelf. Er werd gespeeld in groepen van 6 of 8 kinderen, waarbij iedereen in de groep tegen elkaar speelde. In de F groep was er succes voor Myrthe Feijen, zij Pakte de derde plaats met vijf punten uit 8 partijen. Het toernooi werd gewonnen door Abedin Heij uit Assen. Niemand ging met lege handen naar huis, voor de niet prijswinnaars was er een chocolade zwartepiet of sinterklaas.
Reageer!

Weer jeugdschaak bij Emmer Schaak Gemeenschap (ESG)

EMMEN - Vanaf Maandag 17 september weer jeugdschaak bij ESG in het speellokaal in Wijkcentrum Brinkenhoes, Mantingenbrink 140, 7812 MH Emmen, 0591 610 201. De clubavond is de maandagavond 18.45 - 19.45 uur. Iedere maandag tot eind april muv schoolvakanties. Contactpersoon is Leo Roos, telefoon 0591 633 375, cleoroos@kpnmail.nl Zie voor meer informatie weblog ESG http://esgemmen.wordpress.com/ en kijk ook eens op https://sites.google.com/site/digischaak/ om je kennis over schaken op te halen.
Reageer!

Diedeldoorn beste basisschoolschakers uit Emmen 2012

EMMEN - Terwijl elders in Emmen op de Rietplas om het marathonkampioenschap van Nederland geSCHAATSt werd, werd op 8 februari in Bargeres geSCHAAKt om het Basisschoolkampioenschap van Emmen. 16 teams met in totaal 64 kinderen vochten uit wie zich voor een jaar de beste van Emmen mag noemen. Winnaar werd De Diedeldoorn .Gezien de resultaten van de voorbije jaren was dit geen grote verrassing. Wel verrassend was de tweede plaats van het reserve team van gastheer De Brink. Op de derde plaats eindigde Diedeldoorn 2, net voor twee teams van De Lisdodde , die evenveel matchpunten als Diedeldoorn 2 hadden, maar minder bordpunten.
Reageer!

Diedeldoorn schaakkampioen van Emmen

EMMEN - k.b.s. de Diedeldoorn uit de Emmer wijk Rietlanden is schaakkampioen van de gemeente Emmen geworden. Ze wisten na zes rondes de concurrentie voor te blijven. Het tweede team van de Diedeldoorn werd derde achter het sterke team van o.b.s. De Brink. Ook o.b.s. de Lisdodde behaalde een prima resultaat door vlak achter het tweede team van de Diedeldoorn te eindigen. Zij bezetten de plaatsen 4 en 5. In totaal deden er 16 schaakteams mee aan dit basisschool schaaktoernooi. De ESG (Emmer Schaakgenootschap) is blij met de groeiende schaakinteresse en nodigt alle ge?nteresseerden uit om een keer te komen schaken op de maandagavond in het Brinkenhoes in Bargeres.
Reageer!

Diedeldoorn Basisschoolschaakkampioen Emmen 2011

EMMEN - Woensdag 16 februari 2011 werd Het Basisschool Schaakkampioenschap van Emmen en Omstreken gespeeld in de zonovergoten aula van OBS De Brink. Er werd deelgenomen door tien teams. Veel bekende gezichten, maar ook twee debutanten (Pastoor Middelkoop School uit Klazienaveen en de Montessorischool Emmen). Het was weer als van ouds een heerlijke schaakmiddag die door een groot aantal begeleiders, ouders en belangstellenden werd bijgewoond.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda