Schaken

Succesvolle Schakelpropedeuse krijgt vervolg

HOOGEVEEN ? De Schakelpropedeuse ? een onderwijsproject van het Roelof van Echten College, Alfa-college en Stenden hogeschool ? heeft zich goed ontwikkeld en krijgt de tweede helft van de ??n miljoen euro tellende subsidie toegekend. Dat is de conclusie van een onderzoekscommissie van het Platform Beroepsonderwijs die een tussenevaluatie heeft uitgevoerd.
Reageer!

Emmer Basisschoolkampioenschap 2010 groot succes

EMMEN ? Woensdag 17 februari werd in OBS De Brink in Bargeres het basisscholenkampioenschap van Emmen gespeeld. Er werd deelgenomen door tien schoolschaak teams. Het werd een boeiende schaakmiddag . Zoals zo vaak speelde de Diedeldoorn weer een hoofdrol. Verrassend was wel dat ditmaal het tweede Diedeldoorn team winnaar werd. Diedeldoorn 1 werd tweede voor het derde team van De Lisdodde en daarmee plaatsten beide Diedeldoorn teams zich voor het Drents kampioenschap dat op 6 maart a.s. gespeeld wordt. Het Emmer Basisschoolkampioenschap stond zoals gebruikelijk onder leiding van het EmmerSchaakGenootschap ESG. En laten we niet vergeten te vermelden dat De Brink een geweldige gastheer was.
Reageer!

Dames Huyser E&O houden de punten in huis

RAALTE - Ook de tweede competitiewedstrijd is door de dames van Huyser E&O in winst omgezet. In eigen huis was de ploeg van trainer/coach Joop Fiege te sterk voor Gibo groep Kwiek, 28 ? 23. In een rommelig duel werd in de tweede helft, na een 10 ? 10 ruststand, het verschil gemaakt. Na zeven minuten spelen in de tweede helft was het verschil vier punten, 17 ? 14. Uiteindelijk werd het 28 ? 23 en is Huyser E&O samen met de handbalacademie en Venus Nieuwegein als enige nog zonder puntverlies.
Reageer!

Emmer Basisschoolkampioenschap 2009 groot succes

EMMEN - In de afgelopen week werd in OBS De Lisdodde in de Rietlanden het basisscholenkampioenschap van Emmen gespeeld. Er werd deelgenomen door 9 scholen met in totaal 17 teams. Daaronder vertrouwde namen, zoals De Diedeldoorn, De Brug (uit Klazienaveen) en Angelslo, maar ook nieuwelingen zoals De Regenboog, Swartemeer en Zandpol.
Reageer!

Gongschaaktoernooi sterk bezet

Zaterdag 10 januari is in Emmen na lange tijd weer een gongschaaktoernooi gehouden. Van 1958 tot en met 1983 was het Enka gongschaaktoernooi een begrip in de Nederlandse schaakwereld. Maar nog nooit kende het toernooi een zo sterke bezetting als afgelopenzaterdag, waar naast een heleboel andere sterke schakers uit het hele land maar liefst 4 grootmeesters hun acte de pr?sence maakten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda