FC Emmen laat twee punten liggen in Velzen-Zuid

VELZEN ZUID – Voor FC Emmen begon de nieuwe competitie in de Keuken Divisie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Telstar. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 1-1, een eindstand die in de rust al op het scorebord stond. De wedstrijd in het Buko Stadion begon overigens met een 1 minuut stilte naar aanleiding van het plotseling overlijden van oud-Telstar speler Jergé Hoefdraad.

Na de aftrap was het Telstar dat via Plet voor het eerste gevaar zorgde in de wedstrijd. In de 4e minuut is het toch schrikken voor FC Emmen nadat Plet nu wel een goede voorzet vanaf de linkerkant met een doelpunt bekroond. 1-0. FC Emmen moest even van de schrik bekomen, maar wist daarna toch weer het initiatief te nemen zonder echt uitgespeelde mogelijkheden te krijgen.

Er werd veel duels uitgevochten in de openingswedstrijd van het seizoen

Halverwege de eerste helft de eerste mogelijkheid voor FC Emmen via een afstandsschot van Jari Vlak, maar daar had Telstar doelman Doornbusch niet echt problemen mee. In de 27e minuut kunnen de 106 meegereisde supporters van FC Emmen eindelijk juichen. Jasin-Amin Assehnoun haalde op links de achterlijn en legde de bal keurig terug op Jeredy Hilterman die op zijn beurt de bal in het Telstar kon plaatsen. 1-1. In de 32e minuut kreeg FC Emmen pas zijn eerste hoekschop en enkele minuten later is het Peter van Ooijen die gevaarlijk kon worden, maar de defensie van de Noord Hollanders wist een treffer te voorkomen. Ondanks dat FC Emmen steeds meer druk wist te zetten stond er bij rust uiteindelijk nog steeds 1-1 op het scorebord.

Teun Bijleveld weet hier een speler van Telstar op het verkeerde been te zetten

In de tweede helft kwam FC Emmen beter uit de startblokken, maar FC Emmen kwam een paar keer goed weg. Eerst kwam Smit net iets te kort om een voorzet van Zakir te verzilveren. In de 58e minuut moest doelman Michael Brouwer handelend optreden bij een strakke voorzet van Zakir. Na een uur spelen besloot FC Emmen trainer Dick Lukkien een dubbele wissel toe te passen. Lucas Bernadou kwam voor Azzeddine Toufiqui en Rui Mendes kwam voor Teun Bijleveld. Nadat Mendes snel een hoekschop verdiende volgde er eerst een korte periode met veel balbezit bij Telstar. FC Emmen wist daarna steeds meer druk op het Telstar doel te zetten en kreeg ook kansen.

Een kwartier voor tijd schoot Van Ooijen net naast terwijl Jari Vlak werd vervangen door EL Azzouzi. Net binnen de lijnen gaf hij heel snel de bal mee op Jeff Hardeveld, maar zijn voorzet werd net door Jeredy Hilterman gemist. Hilterman kreeg daarna binnen enkele minuten twee kansen om de Emmenaren op voorsprong te zetten maar het vizier stond niet goed. In de 80e minuut opnieuw een kans voor Hilterman, maar Telstar doelman Doornbusch reageerde prima en in de rebound knalde Jasin-Amin Assehnoun hoog over. Lukkien wisselde daarna nog Ben Scholte en Lorenzo Burnet in voor Peter van Ooijen en Arnoud Luzayado. Uiteindelijk lukte het FC Emmen niet meer om de volle winst binnen te halen en moest uiteindelijk met een teleurstellende 1-1 gelijkspel genoegen nemen.

Aanvoerder Jeroen Veldmate na afloop:

,,Wij waren er vanavond nog niet echt, maar er komen nog veel wedstrijden. Vooral de eerste helft hebben wij niet ons spel kunnen spelen, maar in de tweede helft konden wij wel meer druk zetten. Ik denk dat hier nog veel ploegen punten zullen laten liggen.”

(Foto’s: Gerrit Rijkens)